آیا بانک میتواند فقط ملک را از وراث مطالبه نماید؟

پرسیده شده
۷ پاسخ ۲۱۷ #19899857

با توجه به متن گنجانده شده درگواهی حصر وراثت که وراث را موظف به پرداخت دیون متوفی کرده! اگر بدهی متوفی بیش از ماترک ایشان باشد آیا بانک میتواند الباقی مانده بدهی پس از تصرف ملک رهنی در چند سال پیش کفاف طلب بانک را ننموده و فقط ملک بنام بانک هم شده را ازوراث مطالبه نماید؟
قیمت خونه موقع گرفتن وام ۳۰۰میلیون کارشناسی شده بودکه رهن شامل مغازه ها نمیشد و ۳۰۰ میلیون هم به فروش گذاشته بودند ولی کل بدهی موقع فروش خونه که نهایتا بنام بانک شده ۷۵۰ میلیون بوده .آیا ممکنه بانک ادعا کنه که علاوه برخونه که واگذار شده ۴۵۰ میلیون هم الباقی بدهی هست و از وراث مطالبه کنه؟ ‌. نمیدونم از لحاظ حقوقی بانک میتونه چنین ادعایی داشته باشه یا نه؟ ایا باتوجه به اینکه سند ملک رهنی بنام بانک شده امکانش هست که وراث با پرداخت بدهی ملک را برگردانند؟

مشاوره حقوقی گواهی انحصار وراثت
۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

درود
به لحاظ قانونی ورثه ملزم نیستند مازاد بر ترکه چیزی به بستانکاران بدهند و اگر ترکه برای ادای تمام دیون کافی باشد، ترکه بین تمام بستانکاران به نسبت طلب آنها تقسیم می‌شود، مگر اینکه ورثه ترکه را بدون قید و شرط و به صورت مطلق قبول کرده باشند که در این صورت مسئول خواهند بود. در این فرض، ورثه تعهد ضمنی می‌کنند که تمامی دیون و تعهدات متوفی را پرداخت کنند.

با درود وراث اصولا تا میزان ماترک مسؤلیت دارند، اگر بدهی متوفی بیش از ماترک است، وراث قانونا می‌توان‌ندترکه را ردکنند (ظرف یکماه از تاریخ فوت).

بانگ نمی تواند از اموال شخصی متوفی طلب خود را مطالبه و وصول نماید
تنها راه اینه اگر مطمئن هستید دیون متوفی از ماترک بیشتر است
ورثه می توانند رد ترکه کنند
اما از نظر شرعی مسئول هستند

وراث تنها تا میزان ترکه آن هم در صورت قبول ترکه مسئولیت پرداخت دیون را دارند و بانک نمیتواند از اموال شخصی وراث مطالبه ای داشته باشد.

مطالبه دیون متوفی بیش از ماترک وی وجاهت قانونی ندارد .

با سلام . بدهی متوفی از ماترک او پرداخت می شود . درصورتیکه مطمئن هستید بدهی متوفی بیش از ماترک است وفق قانون رد ترکه را اعلام نمایید .

بانک نسبت به ما ترک میتواند اقدام کند.
اگر بانک ملک تملک شده را نفروخته باشد در بانک های دولتی در صورت درخواست وراث موظف به قبول اقاله است ولی بانکهای خصوصی الزامی به قبول درخواست ندارند.