ممکن است چکی که به من میدهد کپی رنگی یا جعلی مثل اصلی باشد؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۲۶۴ #19809565

سلام وقتتون به خیر
قرار است از کسی به صورت ماهانه فلان مبلغی پول دریافت کنم و گفته واسه هر ماه میتونم یک فقره چک بنویسم مثلا برای یک سال ۱۲ فقره چک بنویسه واسم و تا حالا هم از کسی چک نگرفتم بنابراین قبل از اینکه ازش چکها را بگیرم سوال داشتم ممنون میشم راهنماییم کنید
۱. اگر ممکن هست کپی یا جعلی باشد باید چجور تشخیص بدم اصله یا کپی و جعلی؟
۲. چیکار کنم کسی که چک را پشت نویسی کرده مطمعن باشم یه وقت فرار نمیکنه؟
۳. کسی که چک را پشت نویسی میکنه اثر انگشت هم میزنه پشت چک را یا فقط امضا میکنه؟
۴. کسی که پشت چک را امضا یا اثر انگشت میزنه کافیه یا باید جایی ثبت بشه که این شخص این امضا و یا اثر انگشت را زده؟
۵. لازم هست پرینت حسابش را ببینم؟ یعنی صرفا جهت اینکه ببینم میتونه چک را پاس کنه میگن پرینت حساب را ببینم یا دلیل دیگه ای داره؟
۶. اگر بعد از اینکه چک را دریافت کردم و قبل از موعد وصول چک، صاحب حساب چک بره به بانک الکی بگه چکم سرقت شده یا گم شده تکلیف دارنده چک چیه؟ باید برای جلوگیری از وقوع چنین کاری دریافت کننده چک چیکار کنه؟
۷. کسی که چک را مینویسه باید در وجه چی بنویسه یا چه مواردی در چک بنویسه که دریافت کننده چک بتونه از صاحب چک طلبکار بشه؟ یعنی چک قابلیت نقد شدن داشته باشه تا اگر در موعد وصول چک حسابش پول نداشت برگشت بخوره و قابلیت پیگیری پیدا کنه؟
۸. اگر طرف چک یه نفر دیگر را بده بهم و استعلام بگیرم از سامانه صیاد و وضعیتش سفید باشه به نظرتون بگیرم ازش یا فقط به نام شخصی که باهاش طرفم باشه چک را قبول کنم و بگیرم؟
۹. از کسی که چک میگیرم لازمه در محضر ثبت بشه که از این شخص این چک ها را بابت طلب گرفتم یا خود چک بدون اینکه در محضر ثبت بشه حکم بدهکاری اونی که چک کشیده را داره یعنی به صورت خودکار کسی که چک را کشیده بدهکار اونی که ازش چک را تحویل گرفته را میشه؟
۱۰. حتما باید در چک تاریخ قید بشه؟ اگه قید بشه به نفع کدوم طرفه یا اگر قید نشه به نفع کدوم طرفه؟

اگر نکته دیگری هم هست قبل از اینکه از کسی چک را بگیرم فرمایید.باتشکر

مشاوره حقوقی جعل
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

۱- برگه های چک مانند اسکناس و چک پول دارای علائم امنیتی و نخ اسکناس بوده و آن را میتوان به راحتی از کاغذ معمولی تشخیص داد.
۲- چنین اطمینانی را نمیتوانید از هیچ طریق کسب نمایید .
۳و ۴- امضاء ظهرنویس یا ضامن کافی است .
۵- بررسی پزینت تنها برای احراز سابقه حساب صادر کننده میتواند به شما کمک کند .
۶- در صورت اعلام سرقت یا مفقودی ، شما باید استحقاق خود به دریافت وجه چک را به وسیله ارائه قرارداد اثبات نمایید .
۷- مطابق قانون ، وجود چک در دست هر فرد دلیل بدهی صادرکننده به دارنده چک است .
۸- بهتر است چک طرف مقابل در قرارداد را بگیرید.
۹- نیازی نیست .
۱۰- تاریخ باید قید شود .

بررسی پزینت تنها برای احراز سابقه حساب صادر کننده میتواند به شما کمک کند