آیا امکان دریافت اجرت المثل ایام تصرف را دارد؟

پرسیده شده
۱۴ پاسخ ۱۹۸ #19753455

باسلام پدر اینجانب تقریبا یکماه میباشد که فوت نموده و اینجانب و مادرم اکنون در ملک متعلق به مرحوم پدرم زندگی میکنیم و و اکنون برادر اینجانب درخواست اجرت المثل ایام تصرف من و مادرم را نموده با توجه به اینکه هیچگونه مزاحمتی از جانب من و مادرم در خصوص تصرف و زندگی برادرم وجود نداشته و وی به اختیار خویش در ملک سکونت و تصرف ننموده است

مشاوره حقوقی ملکی
۱۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

بله با توجه به اینکه بردار شما نیز جزء مالکین مشاعی می باشد برای اجرت المثل علیه شما می تواند اقامه دعوا کند

سکونت در ملک مورثی نیاز به اخذ رضایت تمام ورثه است لکن شما و مادرتان چون بدون رضایت ورثه ساکن ملک هستید متصرف محسوب می شوید و باید اجرت المثل ایام تصرف را پرداخت کنید

اگر بدون اذن برادرتان در ملک مشاعی سکونت داشتید بله میتواند درخواست کند

سلام. اگر اذن و اجازه و رضایت برادر شما مبنی بر سکونت شما و مادرتان (در راستای سکونت در قدر السهم ایشان از منزل به عنوان مال مشاعی) می توانند چنین مطالبه ای داشته باشند و اجرت المثل سکونت را دریافت نمایند...

با درود بله می‌توانند تقاضای اجرت المثل را نسبت به سهم خود بنمایند.

با سلام و ادب
باید رضایت برادرتان را اثبات کنید در غیر این صورت اجرت المثل پرداخت خواهد شد.

سکونت شما و مادرتان در ملک مشاعی ک برادرتان هم حق و سهمی از آن دارد مستلزم اذن و اجازه ایشان بعنوان یکی از مالکین هست در صورتی ک ایشان مخالف سکونت شما در منزل مذکور بوده و علیرغم مخالفت شما در ملک مشاعی سکنی گزیده اید ایشان میتواند اجرت المثل ایام تصرف را از شما مطالبه کند