مبنای محاسبه آن با حقوق آخر ۸ ماه پیش بعد از اخراج ایشان می باشد یا با حقوقی که هم اکنون استخدام شده و برایشان بیمه رد می شود؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۱۵۶ #18917172

باسلام و احرام
مجتمع ما دارای یک نفر تاسیساتی مقیم بوده که متاسفانه طی ۵۴ ماه کار ایشان در مجتمع برای ایشان بیمه رد نشده است. ایشان خود را خویش فرما بیمه کرده بوده در این مدت. پس از قطع همکاری، ایشان به اداره کار شکایت کرده و بعد از ۸ ماه مجتمع محکوم به پرداخت حق بیمه ۵۴ ماه ایشان شد. البته قبل از اینکه حکم به بیمه تامین اجتماعی برود مجتمع ایشان را دوباره استخدام نمود و فعلا همه چیز معلق شده است. سوال بنده این است چون این دین پرداخت حق بیمه ۵۴ ماهه معوق ایشان برگردن ساختمان است اولا که مبنای محاسبه آن با حقوق آخر ۸ ماه پیش بعد از اخراج ایشان می باشد یا با حقوقی که هم اکنون استخدام شده و برایشان بیمه رد می شود؟ دوما اگر قبل از اینکه حکم درهر صورت به بیمه برسد خود مجتمع به بیمه مراجعه کند و خواستار پرداخت معوقات بیمه ۵۴ ماه ایشان شود چند درصد جریمه میبایست محاسبه شود و پرداخت کند؟ سوما اینکه اگر این قضیه به همین صورت ادامه یابد و کسی فعلا به بیمه نرود، آیا سالهای بعد میزان این جریمه بیشتر می شود؟
باسپاس

مشاوره حقوقی حقوق و دستمزد
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

جریمه کارفرما در صورت بیمه نکردن کارگر
در صورتی که کارفرما از ارسال لیست و پرداخت حق بیمه کارکنان خود در مهلت مقرر در قانون(هر ماه حداکثر تا پایان آخرین روز ماه بعد) و در مورد فعالیت هایی که مهلت ارسال لیست پرداخت حق بیمه آنان از یک ماه به ۲ ماه افزایش یافته خودداری نماید، بر اساس قانون دریافت جرایم نقدی از کارفرمایان مشمول جریمه تاخیر ارسال لیست و پرداخت حق بیمه خواهند بود.
جریمه دیرکرد پرداخت حق بیمه
درصورت عدم پرداخت حق بیمه ،جرایم تاخیر پرداخت حق بیمه برای هر ماه ۲درصد به ازای هر ماه نسبت به جمع کل حق بیمه و بیمه بیکاری محاسبه و مطالبه می گردد. ضمنا جریمه مذکور پس از قطعی شدن بدهی قابل احتساب می باشد.
در خصوص بدهی های مطرح شده در هیات های تشخیص مطالبات وتجدیدنظر،تاریخ شروع محاسبات از زمان ابلاغ رای قطعی می باشد
جریمه عدم ارسال لیست بیمه
جریمه عدم ارسال لیست بیمه نیز به میزان ۱۰ درصد و دریک نوبت بر جمع کل حق بیمه و بیمه بیکاری محاسبه و مطالبه می شود. این وضعیت زمانی روی می دهد که:
الف) کارفرمایی که لیست ماه یا ماه هایی را ارسال نکند و طبق بازرسی کارگاه بدهکار شود جریمه ای معادل ۱۰درصد از کل بدهی(حق بیمه+بیمه بیکاری)برای یک بار به وی تعلق می گیرد.
ب) چناچه به هر علتی از سوی کارفرما لیست پرسنل شاغل با تاخیر به شعب اجرایی صندوق ارائه گردد جریمه ۱۰درصدی برای یک نوبت محاسبه و مطالبه می گردد.
ج) درکارگاه های پیمانکاری، بابت ماه هایی که لیست ارسال نگردیده است، جمع کل حق بیمه و بیمه بیکاری را محاسبه نموده و به کل آن یکبار ۱۰درصدجریمه تعلق می گیرد.
توجه:چنانچه کارفرما قبل از صدور برگ لازم اجراء(اجراییه)نسبت (به پرداخت بدهی های معوقه اقدام نماید از۴۰ درصد بخشودگی جرایم برخوردار می گردند)
درخصوص توافق قرارداد فی مابین اراده کارگر کارفرما با دستمزده توافقی مشکلی وجود ندارد