مالک کیست؛ کسی که با مبایعه نامه خرید کرده یا کسی که با سند خرید کرده؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۱۷۷ #18673750

سلام
اگر فروشنده ای مال خود را یکبار را با مبایعه نامه
و بار دیگر با انتقال سند بفروشد
و اگر انتقال مبایعه نامه زودتر از انتقال سند باشد
مالک مال کسی است که با مبایعه نامه زودتر خرید کرده یا کسی که انتقال سند بنامش زده است؟

مشاوره حقوقی قراردادهای خرید و فروش
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

آنکه تاریخ معامله اش مقدم است مالک می باشد

با سلام
کسی که تاریخ معامله اش مقدم است مااک محسوب می شود اما تاریخ اسناد عادی بر خلاف اسناد رسمی فقط نسبت به طرفین معامله معتبر است و در صورت ایراد ، مالک با سند عادی باید تاریخ صحت انجام معامله را اثبات کند.

مالک خریدار اول است. اما در صورت تعارض در اسناد یا اختلاف در مالکیت باید دارنده سند عادی مالکیت خود را اثبات نماید. چرا که قانون کسی را مالک می شناسد که سند رسمی به نام او است.

باسلام درصورتی که مبایعه نامه به صورت قانونی تنظیم شده باشد معتبر است و معامله دوم به نظر معامله فضولی خواهد بود.

درود
مالک کس است که تاریخ معامله اش مقدم است.