اثبات مالکیت واحد آپارتمان فقط با اقرارنامه، امکان پذیر است؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۳۶۷ #18209710

سلام
پدر بزرگ و مادربزرگم جز ورثه هستند و سهم الارثشون رو با اقرارنامه به ما واگذار کرده اند، الان سند واحدها آماده شده. با اقرانامه می شود اثبات مالکیت گرفت یا نه؟
چون پدربزرگم فوت شده و عموهام می گن ما اقرارنامه را قبول نداریم.

مشاوره حقوقی اثبات مالکیت
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

چنانچه اقرارنامه محضری باشد قابلیت استناد دارد و نمی توان خلاف آن ادعائی نمود ولیکن در صورت غیرمحضری بودن اقرارنامه در صورتی که حتی یکی از ورثه نسبت به آن ادعای جعل یا تردید داشته باشد ابتدا باید از طریق دادگاه نسبت به تنفیذ اقرارنامه اقدام نمایید در صورت تایید سهم الارث متعلق به شما خواهد بود.

سلام و عرض ادب
در دعاوی راجع به ماترکی که یکی از وراث هم فوت میکند پیچیدگیهای زیادی مطرح است و اقرار نامه رسمی میتواند یکی از دلایل اثبات مالکیت باشد، البته دعوای اثبات مالکیت در محاکم معمولا با صدور قرار عدم استماع روبرو خواهد شد و مطابق ماده ۲۲ قانون ثبت بایستی نقل و انتقالات منقول با سند رسمی صورت پذیرد تا در برابر اشخاص ثالث قابلیت استناد داشته باشد.