تمدید اجاره توسط مالک در حالی که ملک را به دیگری فروخته، چطور است؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۲۸۶ #18142386

با سلام
آپارتمانی را به مبلغ ۲۵۰ میلیون تومان رهن کردم بعد از مدتی به پیشنهاد مالک با پرداخت ۵۰ میلیون تومان دیگر قرارداد اجاره یکساله را به دوسال در بنگاه املاک دیگر تبدیل و کد رهگیری گرفتم که بعد از چند ماه شخصی با من تماس گرفت و ادعا کرد که آنجا را خریده و مبایعه نامه هم دارد و تاریخ مبایعه نامه قبل از تاریخ تمدید است از ین رو شما سال اول را بمانید ولی برای سال دوم باید با او به توافق برسیم، این در موضوع در حالی مطرح میشود که من از این نقل و انتقال کاملا بی خبر بودم و اگر آگاه بودم هیچگاه قرارداد را با مالک اول تمدید نمی کردم، لطفا من را راهنمایی کنید که از لحاظ قانونی تکلیف من چیست و چه باید بکنم؟
متشکرم

مشاوره حقوقی قرارداد اجاره
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

اگر مبایعه نامه قبل از تمدید است ایشان منافع ملک غیر را به شما اجاره داده اند و از جهت میتوانید از شخصی که ملک دیگری را به شما اجاره داده است تحت عنوان انتقال منافع غیر شکایت کنید. اکنون بهتر است با شخصی که خود را مالک جدید توافق کنید

سلام
اگر کسی که به شما تلفن زده است حقیقت را گفته باشد و در زمانی که شما اجاره نامه را تمدید کرده‌اید ایشان منزل را خریده بوده باشند مالک اولیه دیگر مالکیتی نداشتند تا بخواهند با شما قرارداد اجاره تنظیم نمایند و بنابراین وقتی که کسی ملک را از موجر خرید او مالک محسوب می شود و شما باید با ایشان توافق کنید
البته ممکن است در قرارداد خرید شرط شده باشد که با مستاجر جدید مالک اولیه قرارداد را تمدید کرده یا بکند در این صورت قرارداد شما معتبر است
به هر حال باید قرارداد خرید مالک جدید را ملاحظه کرد که ببینیم آیا در آن راجع به حضور شما در منزل صحبت شده است یا خیر

در صورتیکه اجاره نامه موخر بر فروش ملک تنظیم شده باشد میتوانید با طرح شکایت انتقال منافع غیر اقدام به تعقیب کیفری موجر نمایید .

با سلام
* چنانچه فردی ملک غیر را با سوءنیت در رهن دیگری قرار دهد، مرتکب بزه انتقال منافع مال غیر شده است.

اگر تاریخ تمدید شما قبل از مبایعه نامه بود در اینصورت شما میتوانستید تا اتمام قرارداد ساکن شود مگر اینکه به نحوی رضایت شما را جلب و نسبت به تخلیه ملک اقدام مینمودید
اما حال که تاریخ مبایعه نامه تقدم بر تمدید شماست در اینصورت شما میتوانید بر علیه موجر ( مالک قبلی ) اقامه دعوی نمایید و ایشان را به واگذاری ملک غیر به شما محکوم نمایید .
موفق باشید