راهی واسه اثبات صوری بودن این دو تا معامله هست؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۲۴۸ #17851308

سلام خسته نباشید
بنده دو ساله که عروسی کردم و سه ساله عقد کردم، از روز عقد تا به امروز همسرم هیچ نفقه ای به من پرداخت نکرده و توی این سه سال هر روز تو پیام هاش و حرفاش بهم گفته مهریتو ببخش تا طلاقت بدم توهین و فحاشی زیاد کرده، طلاهای منو با زور برد فروخت و با پولش یه زمین قولنامه ای خرید در دی ماه ۹۷، تو این دو سال زندگی مشترک بالغ بر ۱۲ بار ما قهر بودیم و من اومدم خونه پدرم توی همون ماه فهمیدم ماشینش رو زده به نام مادرش، هیچی به روش نیاوردم همیشه ام بهم میگه هیچی واست نذاشتم ببری، برو خونه بابات یچیزم باید بهم بدی تا طلاقتو بدم، من زمین رو توقیف کردم ولی مادر ایشون از من شکایت کرده که زمین مال ایشونه، درصورتی که کپی قولنامه رو دارم، این معامله ۱۰۰ درصد صوریه.
من چجوری میتونم حقمو بگیرم؟
راهی واسه اثبات صوری بودن این دو تا معامله هست؟
میگن تا ۶ ماه بعد از انتقال به خانواده درجه یک میشه برگردوند ولی اجرای احکام میگه قبل دادخواست مهریه بوده و کاری نمیشه کرد ولی شنیدم که میشه.
ممنون

مشاوره حقوقی خانواده
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام دوست گرامی
ببینید در قانون معامله صوری یک مفهوم است و معامله به قصدر فرار از دین مفهوم دیگر، اینکه شما اگر ذینفع معامله ای باشید می توانید اثبات کنید که آن قرارداد بطور صوری و برای ضرر زدن به من منعقد شده است و این امر مقید به زمان خاصی نیست و هر زمان بعد از انجام معامله می توانید نسبت به اثبات این امر اقدام کنید ولی وقتی شما از کسی طلب دارید و به می خواهید اثبات کنید که وی بدلیل عدم پرداخت این طلب قصد انتقال مال خود را داشته و به نوعی قصد فرار از پرداخت دین و بدهی خود را دارد، در اینجا قانگذار گفته شما زمانی می توانید اقدام به اثبات این امر کنید که معاملات وی به قصد فرار از دین بوده که کم قطعی برای طلب خود گرفته باشید و تا زمانی که حکم قطعی نگرفته اید شما نمی توانید به معاملات دیگران متعرض شوید؛
کلا اثبات معامله صوری در این فرض هم سخت است.

سخنی که اجرای احکام به شما گفته به دلیل رای وحدت رویه ای است که در این خصوص وجود دارد که تنها بعد از صدور حکم قطعی اگر نقل و انتقالی صورت گیرد می توان حکم به فرار از دین حکم داد
اما بحث صوری بودن بحث دیگری است که همواره می توانید ادعا کنید اما اثباتش بسیار پیچیده و فنی است بهتر است در این خصوص از یک حقوق دان برای نگارش لوایح و اثبات مدعایتان کمک بگیرید

شما زمین راتوقیف کردی ، لذا مادرش باید ثابت کنه معامله صوری نبوده