آیا با وجود پرداخت نفقه حال و اعسار نفقه معوقه؛ زوجه به خاطر ۷ ماه متوالی حق طلاق پیدا می کند؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۲۱۸ #17563759

باسلام
دادخواست نفقه معوقه و حال به شورا داده شد و بعد از اعتراض زوج هنوز حکم قطعی نیامده،و نفقه حال از مهر ماه ۹۹ در حال پرداخت است.زوجه شکایت ترک انفاق کرده حالا بخاطر اینکه در ایام گذشته(نفقه معوقه) ۷ ماه متوالی به او نفقه پرداخت نشده آیا با وجود پرداخت نفقه حال و اعسار نفقه معوقه زوجه به خاطر ۷ ماه متوالی حق طلاق پیدا می کند؟

مشاوره حقوقی طلاق از طرف زن
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

درود بر شما، چنانچه زوج بابت نفقه ی معوقه محکوم شده و پرداخت نکرده باشند، امکان عسروحرج وجود دارد، لکن به دلیل اینکه آن زمان شکایتی در خصوص عدم پرداخت نشده و اکنون نیز نفقه در حال پرداخت است، عسروحرج منتفی‌ست.

باسلام
با پرداخت نفقه موجبی برای شکایت نمی ماند. اگر قبلا زوج محکومیت داشتند میتواند از موارد عسر و حرج زوجه و طلاق باشد.

شکایت ترک انفاق رو باید اون زمانی ک هفت ماه متوالی زوج از دادن نفقه خودداری میکرد مطرح میکردید معهذا با وجود پرداخت نفقه در زمان فعلی دیگر حق شکایت برای ترک انفاق وجود ندارد مگر اینکه مجددا زوج از دادن نفقه خودداری کند

نفقه گذشته شامل ترک انفاق نمی شود فق نفقه حال مشمول تعقیب کیفری است

درود
در صورتی که قبلا زوج محکوم شده باشد و پرداخت نکرده باشد امکان اثبات عسر و حرج وجود دارد

طبق ماده ۱۱۰۶ قانون مدنی در عقد دائم نفقه زن بر عهده شوهر است به شرط این که زن بدون مانع مشروع از ایفای وظایف زوجیت امتناع نکرده باشد در این راستا اگر مردی نفقه همسر خود را در صورت تمکین نپردازد، زن می تواند از طریق دادخواست و با توجه به مبلغ درخواستی از طریق شورای حل اختلاف یا دادگاه، محکومیت شوهر را به نپرداختن نفقه معوقه درخواست نماید و یا این که می تواند به دادسرا رفته و شکایت ترک انفاق طرح نماید. یکی از مواردی که زن می تواند از دادگاه تقاضای طلاق کند و به استناد آن و با وجود مخالفت شوهر طلاق بگیرد همین نپرداختن نفقه یا ندادن نفقه است. در این موارد زن می تواند علاوه بر دستیابی به طلاق، عمده مهریه را هم وصول نماید و با عبارت دیگر طلاق با مهریه باشد
(نکته قابل توجه این است که نه تنها ندادن نفقه از موجبات طلاق است که عجز شوهر و توانایی مالی نداشتن او در پرداخت نفقه هم به استناد ماده ۱۱۲۹ قانون مدنی از دلایل طلاق محسوب می شود)