آیا میتوان باغی را که عرصه آن سند رسمی دارد ولی قبول ثبت نگردیده را خریداری نمود؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۲,۰۴۳ #16997

با سلام

اینجانب عرصه باغی را بصورت قولنامه ای خریداری نموده ام ( قولنامه از روی سند رسمی 1270 مورخه 1313 تنظیم گردیده که خریدار در آن سند ششدانگ تمامی یک قطعه باغ به پلاک ثبتی 1 اصلی از 10فرعی خریداری نموده است ) و سند باغ مذکور که قبلا اعیانی آن به شخص دیگری واگذار شده و سند تنظیمی آن نیز صادر و تسلیم شده است ولی در قانون تعیین تکلیف اراضی فاقد سند اینجانب طی مراحل اخذ سند( عرصه ) رسمی بنام خودم متوجه شدم که عرصه باغ مذکور فاقد سابقه ثبتی میباشد و برای اخذ سند با این قانون نیاز به سابقه ثبتی میباشد در غیر این صورت بایستی تصرف به باغ یا زمین فاقد سابقه ثبتی داشت که بتوان از ماده 11 استفاده کرد که متاسفانه این هم برای من امکان پذیر نیست چرا که متصرفات در ید مالکانه صاحبان اعیانی میباشد لازم به ذکر میباشد استعلام از مراجع قانونی بلا معارض بودن ملک و بلا مانع بودن جهت اخذ سند رسمی ملک مذکور را صادر نموده اند حال تکلیف بنده از نظر قانون و شما سروران گرامی برای اخذ سند رسمی از اداره محترم ثبت و اسناد شهرستان چیست ؟ ممنون و سپاسگذارم

مشاوره حقوقی وقف
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

در صورتیکه ملک مذکور به شرط داشتن سند رسمی به شما فروخته شده باشد و مالک از دادن سند به نام شما ناتوان باشد (به دلیل اینکه دارای سند محضری نمیباشد) میتوانید قرارداد را فسخ نمائید و ثمن خود را مسترد کنید.