شکایت از کسی که جرمی صورت نگرفته و به دروغ شکایت شده؛ چگونه است؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۲۰۹ #16838204

هرگاه شاکی از متهمی شکایت کند که آدم ربائی انجام داده و تمام مشخصات را بصورت کامل بدهد و ان شخص را مد نظر قرار دهد و در تحقیقات قاضی بفهمد اصلا در این قضیه آدم ربائی صورت نگرفته و فرد بچه ی خود را قایم کرده است و به قصد ضرر رساندن و انتقام و یا دربرابر شکایت دیگر این شکایت را تنظیم کرده مشمول کدام ماده قانون میشود ماده ۶۹۷ یا ۶۹۸
چون ماده ۶۹۷ به تازگی تعدیل شده و از حبس به جزای نقدی تبدیل شده
حالا این شکایت که اصلا جرمی صورت نگرفته و قاضی را مشغول کاری کرده که اصلا صورت نگرفته کرده چیست ممنون

مشاوره حقوقی افترا
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

صرف شکایت افتراء محسوب نمی‌شود چه اینکه طبق اصل ۳۴ قانون اساسی تظلم خواهی حق مسلم هر فرد است مگر شکایت همراه با سوءنیت باشد در این صورت می توانید علیه ایشان اقامه دعوا کنید

مشمول ماده ۶۹۸ قانون مجازات اسلامی میشود چرا که ماده ۶۹۷ تنها انتساب امری به دیگری از طریق « اوراق چاپی یا خطی یا به وسیله درج در روزنامه و جرائد یا نطق در مجامع » را شامل شده ولی در ماده ۶۹۸ « اعمالی را برخلاف حقیقت راسا یا به عنوان نقل‌قول به شخص حقیقی یا حقوقی یا مقامات رسمی تصریحا یا تلویحا نسبت دهد» جرم انگاری شده که در فرض سئوال شما «عمل خلاف حقیقت» همان ادعای «آدم ربایی» است .

سلام . ب جرم افترا شکایت کنید

با سلام. شما می‌توانید به جرم افترا علیه ایشان شکایت کنید.