سرقت مستوجب تعزیر چه معنایی دارد؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۳۵۴ #16723873

برای برادرم تو پرونده این رو زدن و شاکی داره الان به قید زمانت آزاد هستش تا شاکی راضی بشه ولی شاکی مدرکی ندارم

مشاوره حقوقی سرقت
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سرقتی که در آن شرایط اجرای حد وجود ندارد

بسمه تعالی : فرض سوال مذکور :
سرقت موجب تعزیر یعنی ربایش یا ربودن و نداشتن جمیع ارکان سرقت موجب حد .
سرقت موجب حد یعنی سرقت با جمیع ارکان سرقت و مجازات حدود شرعی است /
خب چنانچه مالی را درکه داخل دوحصن قرار گرفته بدون رضایت صاحب مال و بدون شرایط گرسنگی و فقروجنگ از حصن ( محل محصور شده یا مخفی مانند گاوصندوق)از ید مالک به قهر خارج کرده و با اختیار به قیمت یا معوضی غیر واقعی معامله یابهر برداری یا مخفی مکرده باشد .. ( مثال : در شب و تعطیلی یک طلا فروشی وازرد مغازه شده و با شکستن قفل گاوصندوق طلاهای در گاوصندوق را ببرند و بفروشند یا بهربرداری کنند این سرقت بار اول قطع انگشتان یک دست است بار دوم دست دوم و نهایتا بار چهارم یا پنجم اعدام میشود و باحدود دیگر نیز همراه استد
نکته : برای اثبات سرقت حدودا ۲۰ مورد حائز اهمیت است
اما ربایش دارای شرایط فوق نبوده وصرفا از ید مالک خارج شده بدون برنامه ریزی قبلی و آنی مالی از کسی ربوده میشود که جرم آن دارای تعزیر یا خارج از مراتب حدود است .. و قاضی میتواند با جریمه نقدی یا تعویق یا تعلیق ( تخفیفات)مجازات ، مجرم را متنبه سازد
لطیفه کلام : مطالب فوق بسیار خلاصه شده از شاید صدها صفحه از کتب فقهی و قوانین و دکترین تقدیم شده لذا با اینقدر خلاصه گویی بنده حقیر را عفو بفرمایید ، اگر نتوانستم مقصود منظور را برایتان حاصل سازم .

سرقت مستوجب تعزیر در برابر سرقت مستوجب حد قرار داشته و به سرقتی گفته می شود که شرایط اجرای حد در آن وجود نداشته باشد .
طبیعی است در صورتی که شاکی مدرکی نداشته باشد قرار منع تعقیب برای برادرتان صادر خواهد شد .