هنگام ارائه شکایت سرقت مظنون معرفی کردم، درصورت عدم اثبات میتواند برایم مشکل ساز شود؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۹۴۵ #16568739

درحال بیرون رفتن از خانه بودیم که بنگاه به منزل ما وارد شد قبل از ورودش طلا دم دست بود بعد رفتنش هرچ گشتم پیدا نکردم و با عجله به مسافرت رفتیم بعد از برگشتن هم هرچه گشتم پیدا نشد و از بنگاه شکایت کردم نگرانم که در صورت عدم اثبات آسیبی به من برسد

مشاوره حقوقی سرقت
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام شاید بتوان از دو منظر به این موضوع نگاه کرد یک بحث کیفری و دوم بحث حقوقی
در خصوص بحث کیفری باید گفت به نظر نمی رسد این عمل شما مصداق افترا (موضوع اعاده حیثیت) باشد چرا که اولا شما سونیت ندارید و تنها خواستار رسیدگی به سرقت می باشید و با معرفی کردن ایشان قصد افترا ندارید و ثانیا تظلم خواهی حقی است که در قانون اساسی به اشخاص داده شده است و قرار نیست در صورت عدم اثبات موضوع طرف مقابل مورد مواخذه قرار گیرد چرا که با این شرایط هیچ کس جرات شکایت کردن نخواهد داشت. تنها زمانی مسئول هستید که از این حق خود سواستفاده کنید که به نظر این مورد سواستفاده می باشد.
اما از نظر حقوقی هر کسی به هر نحو به شخصی آسیب بزند موظف به جبران آن است .لذا اگر در مراحل تحقیق از ایشان ضرر متعارفی از جمله هزینه رفت و آمد و یا کارکرد روزانه معقول و ... وارد شود ایشان می توانند با جلب نظر کارشناس آن را مطالبه نمایند اما عملا با توجه به اینکه مبلغ آن ناچیز می باشد و مطالبه آن هم وقت گیر می باشد کسی آن را مطالبه نمی کند.