دفترخانه صلح نامه اپارتمانی را که سند ثبتی ندارد را ثبت نمی کند؛ چه باید کنیم؟

پرسیده شده
۹ پاسخ ۳۴۰ #16248626

با سلام
اپارتمانی تعاونی ساز که فاقد سند رسمی است از پدر مرحومم به مادر به صورت صلح عمری عادی با امضا شهود منتقل شده است.هم اکنون مادر قصد دارد به همان صورت بنام چند نفر از وراث صلح عمری نماید. دفترخانه چون سند ثبتی و رسمی ندارد
ثبت رسمی انتقال را نمی پذیرد
چه راهی پیشنهاد می دهید؟
با تشکر

مشاوره حقوقی صلح
۹ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام ثبت املاکی که سابقه ثبتی ندارند دفاتر اسناد رسمی امکان پذیر نیست صلح عمری به صورت عادی تنظیم و به امضای چند نفر شاهد برسد.

سلام
با توجه به اینکه سند رسمی وجود ندارد نمیتوانید از طریق دفاتر اسناد اقدام کنید.باتوجه به عادی بودن صلح حتمالازم نیست دردفترخانه تنظیم شودلذا می توانید به همان شکل درحضور شهود مجدد صلح عادی تنظیم کنید.

باسلام
چون این سندعادی است دفترخونه قبول نمیکنه ثبت رسمیش کنه همون صلح عادی مجددا تنظیم بشه باحضورشهود اعتباردارد.

صرفا می توانید با تنظیم سند صلح عادی با امضای شهود تنظیم نماییید

باتوجه به عادی بودن صلح ، میتوانید صرفا به همان شکل درحضور شهود مجدد صلح عادی تنظیم کنید.

در خصوص ملک شما حتی بعد از سالها باید به فکر تنظیم سند رسمی بیفتید پس لازم است که با مراجعه به سازمان ثبت سوابق ملک را استخراج نماییدواقدامات لازم را انجام دهید ودر خصوص صلح نامه نیز می توانیدیک قرارداد تنظیم نمایید.

مطابق ‌ماده ۲۲ قانون ثبت اسناد و املاک مصوب ۱۳۱۰ همین که ملکی مطابق قانون در دفتر املاک به ثبت رسید دولت فقط کسی را که ملک به اسم او ثبت شده و یا کسی را که ملک مزبور به او‌منتقل گردیده و این انتقال نیز در دفتر املاک به ثبت رسیده یا اینکه ملک مزبور از مالک رسمی ارثا به او رسیده باشد مالک خواهد شناخت .فلذا ثبت املاکی که سابقه ثبتی ندارند قانونا در دفاتر اسناد رسمی ممنوع است. در فرض سوال مادر ایشان نیز می تواند به صورت عادی مثلا در بنگاه املاک و یا به صورت دستنویس ملک مذکور را به هرکس که اراده کرده باشد صلح عمری نموده و شهودی نیز آن را گواهی نمایند. ضمنا ایشان میتواند با حضور در دفتر اسناد رسمی اقرار نامه رسمی دایر بر صلح عمری ملک موصوف به نام شخص یا اشخاص مورد نظر خود تنظیم نماید.