کراهت زوجه که موجب عسر و حرج می شود یعنی چه؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۳,۰۸۱ #15854561

سلام خسته نباشی
کراهت زوجه که موجب عسر و حرج می شود یعنی چه؟
و اگر مرد راضی نشود طلاق خلع بدهد، زوجه می تواند طلاق بگیرد یا نه؟

مشاوره حقوقی طلاق از طرف زن
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام و احترام
یعنی بنا به دلایلی زوجه از ادامه زندگی با زوج دارای عسر و حرج شده و تقاضای طلاق نموده و اگر دلایل محکمه پسند باشد می تواند خود را مطلقه نماید

سلام آقای میرزاده
بله ایشان می توانند با اثبات این امر که از زندگی مشترک با ایشان کراهت دارند به استناد این امر و عسر وحرج درخواست طلاق نمایند.

کراهت زوجه موجب عسر وحرج نمی شود بلکه برعکس عسرو حرج زوجه است که موجب بیزاری و تنفر و کراهت زوجه از زوج میگردد. اگر این کراهت دوطرفه باشد نوع طلاق مبارات است و اگر یکطرفه از طرف زوج باشد طلاق خلع نامیده میشود. و دادگاه خانواده به واسطه کراهت حکم به طلاق نمیدهد بلکه به خاطر بروز عسر و حرج برای زوجه و تحقق یکی از شرایط ۱۲ گانه ضمن عقد با بذل بخشی از مهریه یا مال دیگر حکم طلاق باین خلع صادر مینماید.

با سلام
کراهت زوجه که باعث عسر و حرج میشود به عبارتی یعنی تنفر زوجه از زوج به حدی که زندگی با زوج موجب سختی بسیار برای زوجه است و با اثبات این امر محکمه حکم به طلاق خواهد داد.

با سلام - چنانچه در زوجه بیماری موجود باشد ویا مشقت وسختی برای ادامه زندگی زناشویی وجود داشته باشد با اثبات در دادگاه ورای قاضی میتواند مصداق عسر وحرج باشد . واگر زوج راضی نباشد همسر او یعنی زن نمیتواند طلاق خلع بگیرد مگر اینکه همسر او مهریه را ببخشد ویا مالی دیگر به زوج بدهد تا در مقابل اورا طلاق دهد.

زوجه اگر اثبات نماید که بازندگی با همسرش دچار عسر و حرج است و از ادامه زندگی و تحمل این مشقات کراهت دارد می تواند از دادگاه در خواست طلاق بنماید حال مرد راضی باشد یا نباشد.