آیا دادگاه او را ملزم به پرداخت کل پانزده میلیون میکند؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۳۷۲ #15736592

با عرض سلام و خسته نباشید
شوهر من دو سال پیش با نام من ۳۰ میلیون وام گرفت و با ضمانت افراد دیگر در واقع خودش هیچ نقشی در این و اما نداره فقط پولارو برده و متعهد شد اقساط وام رو خودش بده که پانزده میلیون این وام رو به عنوان قرض بهش دادم تا خونه رهن کنه و زیر یه سال همشو بهم پس بده اما دو سال هست فقط مقداری از اقساط رو داده و بقیه رو نه تنها حاضر نیست پس بده بلکه پونزده میلیون رو هم که قرار شد زیر یه سال بده رو هم حاضر نیست پس بده در صورتی که متعهد شد در صورت عدم تمکن در پرداخت قرض خود، پول پیش خانه که مال من بود را از صاحبخانه بگیرد و به من پس دهد اما بعد از اینکه ایشون حاضر به پرداخت دین خود نشد به صاحبخانه رجوع کردم و ایشون گفت من پول را به همسرتون دادم در واقع شوهرم بدون اطلاع من پول پیش خانه را صاحبخونه گرفته و به معلوم نیست برای فرار از دین چیکارشون کرده سر پدر من و چند نفر دیگه هم کلاه گذاشته ایا این کارها در زمره ی کلاه برداری هست یا خیر؟ ایا اگر به دادگاه بیاید و مدعی شود اقساط وام را پرداخت کرده میتوانم بگویم ایشون اجازه در تادیه نداشته چون هم وام گیرنده کس دیگه ای بوده هم ضامنین ،ایا دادگاه او را ملزم به پرداخت کل پونزده میلیون میکنه با وجود اینکه چندتا از اقساط وام رو داده یا نسبت به ما بقی ان را ملزم میکنه؟ توجه داشته باشید ایشون متعد شد زیر یه سال پانزده میلیون رهن خانه را عینا و نقدا پرداخت کنه لطفا راهنمایی کنید

مشاوره حقوقی دیگر قراردادها
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
اقدامات انجام شده دارای وصف کیفری نمی باشند. همچنین از سوی دیگر چنانچه ادله قابل قبول مبنی بر دادن وجه به ایشون ندارید طرح دعوای حقوقی نیز به طرفین همسرتون به جایی نخواهد رسید.

باسلام و احترام
در توضیحات شما، چند نکته است که میبایست بدوا خاطرنشان کرد:
۱. شوهرشما، به نام شما وام نگرفته! شما با نام خود وام گرفتید و به ایشان مبلغ را تسلیم کردید.
۲. اینکه میفرمایید ایشان متعهد به پرداخت اقساط شده، فرض بر این میشود که کتبا تعهد خود را به شما یا بانک اعلام کرده. درصورتیکه به نظر می آید منظورتان تعهد شفاهی است که آن نیاز به اثبات از طریق گواهی شهود یا طرق دیگر دارد.
پس تا اینجا، شما وامی گرفته اید و قاعدتا متعهد پرداخت اقساط هستید.
۳. مواردی که ذکر کردید تحت عنوان جرم کلاهبرداری قرار نمی گیرد.
۴. شما میتوانید بنا بر صورتحساب بانکی پرداختی، دادخواست مطالبه وجه به دادگاه حقوقی، ثبت کنید ولی میبایست با شهادت شهود و طرق دیگر اثبات نمایید که وجهی که به همسرتان تادیه کردید بعنوان قرض بوده و بنا بر بازپرداخت آن بوده است.
بله احتمالا همسرشما کلیه مداردی که به جای شما یا برای شما پرداخته است را ارائه خواهدکرد که دراینصورت و درصورتیکه دادگاه صحت ادعای شما را احراز کند، با کسر آن مبالغ، حکم به پرداخت الباقی مبلغ مینماید.
۵. در خصوص استرداد وجه رهن خانه، باید دید اجاره و پرداخت اولیه وجه،دراجاره نامه، به نام چه کسی بوده.
اگر به نام وی بوده او نیز مستحق بازپسگیری مبلغ رهن بوده. و اگر اجاره نامه به نام شما بوده، شما مستحق دربافت مبلغ بوده و میتوانید قانونا آنرا مطالبه نمایید.
امیدوارم توضیحات مبسوط ، مفید فایده برای شما باشد.
موید باشید

با سلام.با توجه به عدم وجود عناصر سه گانه جرم کلاهبرداری محرز نیست.در خصوص اقساط هم هرکسی می‌تونه اقساط را پس بده و بانک کاری به این چیزا نداره مگر اینکه از حقوق ضامن کسر کرده باشند که در اینصورت پس از اتمام اقساط ضامن می‌تونه دادخواست حقوقی به دادگاه بده البته با نامه بانک.در خصوص تعهد هم اگر تعهد به پرداخت کرده و شما دلیلی بر عدم ایفای تعهد دارید میتونید دادخواست الزام به ایفای تعهدات را تقدیم دادگاه کنید.البته اگه تعهد کتبی باشه با امضا و اثر انگشت.و یا وجود دو شاهد.باتشکر