آیا میتونه بیمه رو ثابت کنه و ازم بگیره؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۴۸۶ #15650758

سلام. کارگر بنده پس از ۵ سال کار رو ترک کرده و از بنده در اداره کار شکایت کرده و طلب اختلاف حقوق اداره کاری و بیمه شده. حقوق اداره کاری طبق قراردادی که داشتیم پاره وقت بوده و ازین بابت مشکلی نیست. فقط میمونه بیمه که من از سال گذشته بیمه براش رد کردم و ۴ سال قبلش رو رد نکردم. میخواستم بدونم آیا میتونه بیمه رو ثابت کنه و ازم بگیره؟ اگر بلی، بنده بابت هر سال ( از سال ۹۴ ) چقد باید بپردازم و خسارتش دقیقا چجوری محاسبه میشه؟ ممنون از اطلاعات دقیق شما

مشاوره حقوقی قانون بیمه
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام با آرزوی بهروزی برای شما ، با توضیحات شما حق با کارگر بوده و محکوم خواهید شد

بله شما موظف به بیمه کارگر بوده اید .لذا شما محکوم به برقراری بیمه وپرداخت حقوق معوق با احتساب جرائم خواهید شد که در اداره کار تعیین میشود

دوست عزیز
اگر کارگر شما بتواند چندسال قبل رو هم اثبات کند قطعا بیمه دورانی که واریز نکردید باید واریز شود. ماده ۱۸۳ قانون کار در خصوص عدم واریز بیمه کارگر می گوید:
کارفرمایانی که بر خلاف مفاد ماده ۱۴۸ این قانون از بیمه نمودن کارگران خود خودداری نمایند، علاوه بر تادیه کلیه حقوق متعلق به‌کارگر (‌سهم کارفرما) با توجه به شرایط و امکانات خاطی و مراتب جرم به جریمه نقدی معادل دو تا ده برابر حق بیمه مربوطه محکوم خواهند شد.

حداقل میزان جریمه یکی واریز حق بیمه مربوطه و یک برابر آن جریمه است.

بیمه واریزی هم ۳۰ درصد حقوق بوده که برعهده کارفرماست.

به نظر می رسد از سال ۹۴ تا ۹۸ حدودا بین ۱۴ تا ۲۰ میلیون تومان می شود و این رقم حدودی به خاطر تفاوت بین مراجع می باشد.
اگر نیاز به راهنمایی بیشتر بود در خدمت هستیم

با سلام
طبق قانون به محض عقد قرارداد یا شروع به کار کارگر در محل کار ، کارفرما ملزم به واریز بیمه کارگر میباشد و احتساب میزان حق بیمه و خسارات ان بر عهده کارشناس بیمه خواهد بود

با سلام
مطابق ماده ۱۴۸ قانون کار کارفرما مکلف به بیمه نمودن کارگر خواهد بود وتاریخ بیمه از همان اول که رابطه کاری ایجاد شده است برقرار میگردد لذا با توجه به اسناد وواریزیهای بابت حقوق ومزایای کارگر موضوع تاریخ همکاری کارگر با کارفرما مشخص وشما محکوم به برقراری بیمه وپرداخت معوق با احتساب جرائم متعلقه. خواهید شد