نحوه انتقال سرقفلی بدون حق انتقال از طرف مالک

پرسیده شده
۷ پاسخ ۶۹ #15639951

درود بر شما، من با یک نفر در سرقفلی یک مغازه شریک هستیم، یعنی این امتیاز رو از صاحب قبلی سرقفلی با قرارداد خریدیم و بعد با مالک اصلی هم یک قرارداد جداگانه نوشتیم و مالک هم میزان اجاره رو تعیین کرده منتها اجازه انتقال به غیر رو از ما گرفته. هر دو قرارداد عادی و بنگاهی است. حالا من الان با شریکم کنار نمیایم، نه می‌خره و نه می‌فروشه و می‌خوام از این شراکت جدا شم. با دو نفر از وکلا مشورت گرفتم که چه دعوایی درسته اما بین اون دو مشاوره بدتر گیج شدم. واقعیت من مطمئن نیستم که این مغازه از اون سرقفلی‌های قدیمی هست یا از این جدیدا. چون شنیدم ظاهرا قانون هر دو با هم فرق داره. حالا اگر از اون اجاره‌های قدیمی باشه چطور میشه از این شراکت خارج شد وقتی اجازه انتقال به غیر نداریم؟ یک وکیل گفت تجویز انتقال منافع به غیر. حالا اگر از این اجاره‌های قانون جدید باشه چطور میشه؟ چون یک وکیل دیگه می‌گفت اون دعوای تجویز انتقال منافع به غیر برای قانون قدیم بود و در قانون جدید همچین چیزی نداریم! پرسیدم خب تکلیف چیه؟ نمیشه مالک ما رو اسیر کنه که! گفت باید دعوای تقسیم مال و عندالزوم فروش آن مطرح کرد. حالا کدوم درست میگن و کدوم دعوی درست و بهتره؟ ممنونم.

مشاوره حقوقی ملکی
۷ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
شما بایستی نخست اظهارنامه به طرف ارسال نمایید و در صورت عدم نتیجه باید دادخواست تجویز انتقال منافع در دادگاه مطرح نمود.

با درود ، اولا بلحاظ تخصصی بودن موضوع سرقفلی، و تغییر قانون آن از سال ۵۶ به بعد ، حتما باید تاریخ اجاره نامه هات و مفاد قرارداد تون دقیق بررسی شود بعد پاسخ قاطع داده شود.
ولی بنابه اظهارات شما ، فعلا نظر من تقسیم مال مشترک و نهایتا اخذ دستور فروش مال مشاعی از دادگاه پیشنهاد می شود.
وای بهتر است با برقراری مشاوره تلفنی یا آنلاین با سایت بنیاد وکلا با ارسال تصاویر مدارک مربوطه با ما مشورت کنید تا راهکار مناسب و قانونی ارایه گردد

سلام علیکم
شما با عنایت بر تاریخ قرارداد اجاره ، تصمیم بگیرید به نظر من نظر وکیل دوم صحیح میباشد ...

سلام، ابتدا با بررسی دقیق اجاره نامه خودتون و اجاره نامه های قبلی و مستاجران قبلی ، تاریخ دقیق اولین اجاره رو مشخص کنید و بدین ترتیب ببینید اجاره مشمول کدام قانون است و سپس اقدامات قانونی لازم رو انجام بدید به نظرم بررسی همه مدارک شما توسط وکیل میتونه راهگشا باشه .

با سلام
مشخص نیست مقصود شما از سرقفلی، حق کسب و پیشه است یا خیر. پیشنهاد می شود با ارسال اجاره نامه و سایر مدارک از مشاوره وکلای بنیاد بهره مند شوید.

با سلام،با توجه به شراکت شما،بهتره دعوای تقسیم مال و عنداللزوم فروش را مطرح کنید.

قرارداد شما مبنی بر قانون جدید است و باید با توافق قرارداد را فسخ نمایید.