آیا دستبند و پابند زدن الزام قانونی است؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۹۹۲ #15432442

با سلام
یکی از همسایگان که مستاجر هستند بدلیل ریزش چاه در حیاط آپارتمان افتادند اما خوشبختانه آسیب جدی ندیدند بعد از گذشت سه ماه که از این آپارتمان نقل مکان کردند نیروی انتظامی جهت ابلاغ شکایت ایشان مراجعه نمود و درخواست کرد اگر شکایتی هست همسایه ها رجوع کنند بعد از گذشت سه هفته یکی از اعضا هییت مدیره را پلیس دستگیر کرده و به دادسرا انتقال دادند که با ضمانت آزاد گردیدند و به پدر من که برای آزادی ایشان رجوع کرده بود گفته شد که یک هفته فرصت دارند تا اعتراض را ضمیمه پرونده کنند در غیر اینصورت یک یک همسایه ها به دادسرا برده خواهند شدو سوال من این است که به عنوان یکی از همسایه ها چه اقدامی باید انجام دهیم و اینکه آیا دستبند و پابند زدن و ارسال همسایه ها الزام قانونی است؟! باتوجه به اینکه دیه ایشان ۱۵ میلیون تومان تعیین گردیده؟

مشاوره حقوقی دادسرا
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

من متوجه موضوع نشدم اگه منظورتان پابندآزادی تحت نظارت هستش الزامی نیست

درود
ممکن است برای پیشگیری از فرار دستبند بزنند ولی پابند خیر.

با سلام
در رویه فعلی جهت جلوگیری از فرار متهمین از دستبند و حتی الامکان پابند استفاده می شود و منع قانونی در این خصوص وجود ندارد .

استفاده از دستبند برای حفظ متهم و جلوگیری از فرار وی بوده و پابند نیز تنها در جرائم جنایی خاص مورد استفاده قرار میگیرد .

با درود
قانون صراحتی ندارد ولی در جرائم سبک جهت حفظ متهم دست‌بند می‌زنند.
لیکن، می‌توانند هم چنین نکنند لیکن، احتمال قرار متهم فراوان است و مامور بدرقه پس از فرار ان با مشکلات عدیده ای روبرو خواهد شد.

نخیر
درصورت فرار میتونند دستبند بزنند ولی پابند خیر