بنیاد وکلا
پشتیبانی و رزرو مشاوره ۴۲۸۱۸ - ۰۲۱
۴۲۸۱۸ - ۰۲۱

لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.

آیا دستبند و پابند زدن الزام قانونی است؟

پرسیده شده ۶ سال پیش ۸ پاسخ ثبت شده

با سلام
یکی از همسایگان که مستاجر هستند بدلیل ریزش چاه در حیاط آپارتمان افتادند اما خوشبختانه آسیب جدی ندیدند بعد از گذشت سه ماه که از این آپارتمان نقل مکان کردند نیروی انتظامی جهت ابلاغ شکایت ایشان مراجعه نمود و درخواست کرد اگر شکایتی هست همسایه ها رجوع کنند بعد از گذشت سه هفته یکی از اعضا هییت مدیره را پلیس دستگیر کرده و به دادسرا انتقال دادند که با ضمانت آزاد گردیدند و به پدر من که برای آزادی ایشان رجوع کرده بود گفته شد که یک هفته فرصت دارند تا اعتراض را ضمیمه پرونده کنند در غیر اینصورت یک یک همسایه ها به دادسرا برده خواهند شدو سوال من این است که به عنوان یکی از همسایه ها چه اقدامی باید انجام دهیم و اینکه آیا دستبند و پابند زدن و ارسال همسایه ها الزام قانونی است؟! باتوجه به اینکه دیه ایشان ۱۵ میلیون تومان تعیین گردیده؟

جمع‌بندی پاسخ وکلا هوش مصنوعی

زدن دستبند و پابند الزام قانونی ندارد و بیشتر برای جلوگیری از فرار متهم انجام می‌شود، با این حال در رویه برای پیشگیری از فرار ممکن است از دستبند استفاده کنند اما پابند معمولا در جرایم خاص کاربرد دارد.

این شرایط کلی انتقال متهمان است و ضرورت استفاده از این ابزارها بستگی به نوع اتهام و تشخیص مامور برای احتمال فرار دارد.

پاسخ هوشمند بنیاد وکلا هوش مصنوعی

عدم الزام قانونی دستبند و پابند در جرایم سبک

استفاده از دستبند و پابند الزام و صراحت قانونی ندارد و صرفا اقدامی پیشگیرانه برای جلوگیری از فرار افراد است. دستبند ممکن است در رویه قضایی و انتظامی حتی در جرایم سبک برای مراقبت از متهم زده شود تا مامور با مشکل فرار مواجه نشود. با این حال استفاده از پابند معمول نیست و غالبا به جرایم سنگین یا جنایی خاص محدود می‌شود و برای موضوعات و جرایم سبک دلیلی برای کاربرد آن وجود ندارد.

این پاسخ به‌صورت خودکار تولید شده و جای مشاوره‌ی حقوقی با وکیل را نمی‌گیرد؛ پاسخ‌های وکلا در ادامه آمده است.

۸ پاسخ از وکلا و کارشناسان حقوقی

احسان عبدالهی
احسان عبدالهی تأیید‌شده
۶ سال پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۱٬۳۱۹ مشاوره موفق

استفاده از دستبند برای حفظ متهم و جلوگیری از فرار وی بوده و پابند نیز تنها در جرائم جنایی خاص مورد استفاده قرار میگیرد .

مجتبی عاشوری
مجتبی عاشوری
۶ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۸ · ۱٬۴۹۰ مشاوره موفق

با درود
قانون صراحتی ندارد ولی در جرائم سبک جهت حفظ متهم دست‌بند می‌زنند.
لیکن، می‌توانند هم چنین نکنند لیکن، احتمال قرار متهم فراوان است و مامور بدرقه پس از فرار ان با مشکلات عدیده ای روبرو خواهد شد.

ویدا سماوات ۴ ماه پیش

کارآموز وکالت کانون وکلای دادگستری

۵٫۰ · ۱۰۲ مشاوره موفق

در رویه فعلی جهت جلوگیری از فرار متهمین از دستبند و حتی الامکان پابند استفاده می شود و منع قانونی در این خصوص وجود ندارد .ــ

نمایش ۵ پاسخ دیگر وکلا بستن پاسخ‌های بیشتر
محمدجواد خسرو نوبری
محمدجواد خسرو نوبری
۶ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۳۹۹ مشاوره موفق

با سلام
در رویه فعلی جهت جلوگیری از فرار متهمین از دستبند و حتی الامکان پابند استفاده می شود و منع قانونی در این خصوص وجود ندارد .

بهاره درکایی نژاد ۴ ماه پیش

وکیل پایه یک مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۹ · ۱۰ مشاوره موفق

جهت جلوگیری از فرار متهمین از دستبند و حتی الامکان پابند استفاده می شود و منع قانونی در این خصوص وجود ندارد

فهیمه صیاد
فهیمه صیاد
۶ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۷ · ۵۳۸ مشاوره موفق

درود
ممکن است برای پیشگیری از فرار دستبند بزنند ولی پابند خیر.

علیرضا زرینه پور ۶ سال پیش

کاراموز وکالت مرکز وکلای قوه‌قضاییه

۴٫۸ · ۳۶ مشاوره موفق

من متوجه موضوع نشدم اگه منظورتان پابندآزادی تحت نظارت هستش الزامی نیست

محسن سلمان زاده ۶ سال پیش

وکیل پایه یک کانون وکلای دادگستری

۴٫۹ · ۱۷۰ مشاوره موفق

نخیر
درصورت فرار میتونند دستبند بزنند ولی پابند خیر

۳۳۳ وکیل متخصص دادسرا آنلاین‌اند

پرسش خود را بفرستید؛ اولین وکیل آزاد در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهد.

پرسش حقوقی دیگری دارید؟

پرسش خود را رایگان مطرح کنید؛ وکلا و کارشناسان حقوقی بنیاد وکلا در کوتاه‌ترین زمان پاسخ می‌دهند.

پرسش جدید