آیا ما میتونیم از آقایی که پشت چک امضاء زده شکایت کنیم؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۲۱۹ #15219280

از شخصی بابت طلبم چک صیاد در وجه حامل دریافت کردم.این آقا چک از شخص دیگری گرفته و به ما داده..آقای طلبکار ما با نام خانوادگیش پشت چک دو تا امصاء زد.چک در تاریخ مقرر نقد نشد و متوجه شدیم صاحب چک ۱۲۶ فقره چک برگشتی در بانک های مختلف داره و عملا کلاهبرداره.
جرمش امضاء کننده ی پشت چک چیه؟
حس میکنم این اقا برگه چک رو خریده..ما چک چند روزی هست که برگشت زدیم و متوجه شدیم شخص دارنده ی چک هیچ ادرس و نشانی در بانک صادره نداره.
یعنی این اقا به استناد اینکه چک برگشتی هستش امضاء کرده

مشاوره حقوقی چک
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

امکان شکایت کیفری بر علیه ظهرنویس وجود ندارد . مطابق تبصره ذیل ماده ۳۱۵ قانون تجارت اگر چک ظرف ۱۵ روز از تاریخ تعهد برگشت خورده باشد امکان طرح دعوی مطالبه علیه ظهرنویس وجود داشته و دارای مسئولیت می باشد .

با سلام
اگر چک ظرف ۱۵ روز از تاریخ صدور برگشت نشده باشد نمیتوانید ظهرنویس را ملزم به پرداخت کنید