آیا سند طبقه ۴ قبلی معتبر است؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۲۶۶ #15154378

باسلام
آپارتمانی در مجتمع ۸ واحدی سند داشته اما ساختمان تخریب شده و مجتمع ۱۰ واحدی به جای آن ساخته شده ( به جای پارکینگ سابق ۲ واحد همکف اضافه شده و پارکینگ به زیر زمین منتقل شده)
آپارتمان را از صاحب اصلی خریداری نموده ام و وکالت برای انتقال سند جدید دارم
اما سازنده ساختمان برای پایان کار و گرفتن سند مادر و تفکیک آن اقدامی نمیکند
آیا سند ( طبقه ۴ ) قبلی معتبر است؟ طبقات ساختمان تغییری نکرده)

اگر معتبر نیست آیا به صورت جداگانه میتوانم برای پایان کار و سند واحئ خودم اقدام کنم؟

مشاوره حقوقی ملکی
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
عمل تفکیک املاک (اعیان) با اخذ گواهی پایان کار از شهرداری توسط مالکین و پیوست تصویر مصدق آن به تقاضای دفاتر اسناد رسمی مبنی بر تفکیک و تحویل به ادارات ثبت اسناد و املاک محل وقوع ملک آغاز می شود.
اما سازنده ساختمان برای پایان کار و گرفتن سند مادر و تفکیک آن اقدامی نمیکند/
می توانید الزام آنها را به ایفای تعهدات قراردادی از جمله الزام به اخذ پایان کار از شهرداری، از طریق مراجع قضائی، مطالبه کنید.
مالک بعد از اخذ پایان ساختمان و صورت مجلس تفکیکی بعض یا تمام پارکینگ ها را به یک یا چندواحد آپارتمانی تبدیل می کند و پس از پرداخت جریمه طبق تبصره ۵ ماده ۱۰۰ قانون شهرداری، آپارتمان ها را رسما واگذار می کند.
برای پایان کار و سند واحئ خودم اقدام کنم؟بله
ابتداء به اداره ثبت مراجعه کنید و در صورتی که آن اداره اعلام نماید که جریان ثبتی خاتمه نیافته است، متعاقبا به دادگاه عمومی دادخواست تقدیم نماید. این اقدام موجب سرعت عمل بیشتری می شود زیرا در غیر این صورت، مثلا اگر پیشاپیش به دادگاه دادخواست داده شود دادگاه باید از اداره ثبت استعلام نماید که آیا جریان ثبتی خاتمه یافته است یا نه، که در جای خود موجب اطاله دادرسی خواهد شد.

مشخص نکرده اید موضوع در قالب مشارکت در ساخت بوده یا امر دیگر. در هر حال چنانچه قرارداد مشارکت بوده میتوانید دادخواست الزام به تنظیم و اخذ پایانکار و .... را به طرفیت اشخاص ذیسمت تقدیم دادگاه کنید.