نتیجه ی اختلاف بین شهادت شهود چه میشود؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۴,۹۷۸ #14345549

با سلام
در یک پرونده ضرب و جرح ، دو شاهد شهادت داده اند که ضرب و جرح رخ داده،
حالا قاضی شاهدان را با متهم رو در رو کرده، یکی از شاهدان میگوید خودش است،یکی دیگر میگوید ضارب، این متهم نیست،جریان دادگاه چگونه میشود؟

مشاوره حقوقی ضرب و جرح
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام واحترام
به علت تعارض شهادتها هیچکدام مورد قبول نمی باشد

سلام برای پذیرفتن اعتبار شهادت شاهد باید شرایط شاهد شرعی را داشته باشد و این شرایط توسط قاضی احراز گردد و در صورت تعدد شهود وحدت موضوع شرط است و مفاد شهادت ها برای تاثیر در اثبات جرم باید یکسان باشد و نیز از روی قطع و یقین باید باشد با تعارض دو شهادت شرعی هیچ یک معتبر نخواهد بود.

به استناد قاعده فقهی اذا تعارضا تساقطا شهادت هیچ کدام قبول نمی شود

البته این ضد و نقیض گویی ها همیشه ناشی از کذب بودن شهادت در دادگاه نیست بلکه ممکن است به خاطر گذشت زمان و فراموش شدن جزئیات باشد اما به هر حال وقتی سرنوشت یک پرونده به شهادت شهود وابسته می شود گفته های گواهان باید یکسان باشد. البته منظور از یکسان بودن اظهارات این نیست که آنها حتما از الفاظ و عبارات یکسان استفاده کنند بلکه منظور این است که اظهارات شهود باید یک معنا داشته باشد و این در حالی است که شهادت شاهد باید از روی یقین باشد و او در گفته هایش تردیدی نداشته باشد چرا که چنین شهادتی از نظر دادگاه بی اعتبار است.