میتونم سهم الشراکت سازنده رو در همین ملک توقیف کنم؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۵۱۴ #14276388

سلام
روزتون بخیر
اپارتمانی از سازنده خریداری کردیم ولی بعد از مدتی متوجه شدیم که در قرارداد مشارکت با مالک حق فروش نداشتن و مالک نیز قولنامه مارو تنفیذ نمردن و باطل کردن چون تا نماکاری حق فروش نداشتن و ما هم در فنداسیون از سازنده خرید کردیم و ما نیز ثمن قولنامه رو از دادگاه خواستیم و حدود ۳ میلیارد شد و الان سازنده با اینکه هموز همون ملک رو داره میسازه و با مالک ۵۰ به ۵۰ هستم و حدود سهم سازنده ۳۰ میلیارد ارزش میخوره و البته جای دیگه هم ساخت و ساز دارن و در اون ملک نیز چنتا قولنامه فروش از سازنده باز گیر اوردم که اپارتمان فروخته و روی رای ما اعسار داده و میخاستم بدونم این مدارک بدود دادگاه میخوره برا رد اعسار و اینکه ایا مشارکتنامه باز بدود میخوره و ایا میتونم سهم الشراکت سازنده رو در همین ملک قفل کنم؟(در ضمن در یک ساختمان دیگه یک دانگ وکالت بلاعذل برا فروش هم مالک زمین به نام سازنده زده)
ایا دادگاه از اپارتمانساز اعسار قبول میکنه کلا؟
ممنون میشم راهنمای کنیم
تشکر🌹🙏🏻

مشاوره حقوقی قراردادهای خرید و فروش
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با صدور رای قطعی محکومیت سازنده به پرداخت مبلغ یاد شده ، میتوانید هر مالی که از وی شناسانی کرده اید را تا سقف طلب خود توقیف نمایید منجمله سهم سازنده از ساختمان مذکور .در خصوص تقاضای اعسار هم امکان حضور در دادگاه و معرفی اموال و دارایی های سازنده برای شما وجود دارد . در صورت اثبات تعلق اموال به نامبرده اعسار وی رد میشود.

میتوانید هر مالی که از وی شناسانی کرده اید را به اجرای احکام معرفی و تا سقف طلب خود توقیف نمایید منجمله سهم سازنده از ساختمان مذکور .
اگر بر دادگاه ثابت شود مدعی اعسار متمول می باشد ، دعوای وی رد می شود.

-- با صدور رای قطعی محکومیت سازنده به پرداخت مبلغ یاد شده ، میتوانید هر مالی که از وی شناسانی کرده اید را تا سقف طلب خود توقیف نمایید منجمله سهم سازنده از ساختمان مذکور .
-- در خصوص تقاضای اعسار نیز اکان حضور در دادگاه و معرفی اموال و دارایی های سازنده برای شما وجود دارد . بدیهی است در صورت اثبات تعلق اموال به نامبرده اعسار وی مردود اعلام خواهد شد .

عنایت داشته باشید که سوال شما چندین شاخه هست و یک سوال هم طرح نکردید چندین سوال طرح نمودید.برای پاسخ دقیق و قابل اتکا لازمه مدارک و مستندات رویت بشه اما در حد امکان پاسخ مقتضی ارایه می نمایم باز تاکید میکنم این پاسخها مطابق اظهارات و اعلامات شماست.اگر مالک قرارداد شما رو تنفیذ نکرده اند به این علت بوده که سازنده ملک در زمان تنظیم قولنامه هنوز مالک نبوده اند بنابراین آن واحدی که به شما فروخته اند ملک غیر بوده و چون در چنین حالتی معامله به مال غیر معامله فضولی محسوب میشه عقد واقع شده نیاز به تنفیذ مالک دارد.اگر تنفیذ نکند معامله باطل میشه.حالا قرارداد شما با سازنده باطل شده و دیگه قابل استناد نیست.تنها میتوانید وجه ثمن پرداختی را به انضمام خسارات تحویل بگیرید که اونم گویا محکومش کردید ولی ایشون اعسار داده اند. حالا اگه سازنده شرکت باشه نمیتونه اعسار بده بلکه باید درخواست اعلام ورشکستگی بدهد.اگه شخص باشند میتوانند اعسار بدهند.ولی امکان طرح دعوی اعسار و حتی صدور رای اعسار له سازنده به معنی این نیست که ایشان الزاما معسر هستند شما میتوانید هر مالی که از ایشان سراغ دارید به اجرای احکام معرفی کنید و بخواهید آن مال را به نفع شما توقیف کند.اونا بررسی میکنن اگه جزو مستثنیات دین نباشه توقیفش میکنن.موضوع دیگه اینه که طلب مدیون از شخص ثالث هم قابل توقیف و تامین هست.بنابراین شما هم اون یک دانگ که ایشان وکالت در فروش دارند و هم سهم الشرکه سازنده نزد مالک را که بعد از تکمیل ساختمان به وی تعلق میگیرد را تحت شرایطی میتوانید به نفع خودتان تامین و توقیف کنید.پرونده شما در مرحله اجراست به جای اینکه به پاسخ ادعای اعسار بیندیشید اموال وی را با معرفی به واحد اجرا سریعا توقیف کنید.شما دیگه نمی تونید به استناد قولنامه واحد بگیرید چون اون قولنامه دیگه باطل شده است فقط میتوانید الان مال معرفی کنید توقیف کنن تا طلبتان را از محل آن مال پرداخت کنند.به جای اینکه در مقابل ادعای اعسار این مدارک را ارایه بدهید به استناد این مدارک تقاضای تامین را در واحد اجرا طرح کنید چون مهم برای شما پیدا کردن اموال بدهکار و توقیف آن اموال جهت وصول محکوم به هست این امر هم تنها در حالتی محقق میشود که شما تعلق آن مال به محکوم علیه را در دایره اجرا ثابت کنید و صدور حکم اعسار به نفع سازنده هم مانع اینکار نخواهد شد و هیچ تاثیری در اصل ماجرا ندارد.پیدا کردن اموال اتفاقا نشان دهنده ای خواهد بود ادعای اعسار وی درست نبوده است.