فوت کارگر در اثر سقوط در حین کار و مسئولیت قانونی کارفرما

پرسیده شده
۱۱ پاسخ ۵۰ #14120332

سلام وقت بخیر، یکی از اقوام ما دیروز متاسفانه در هنگام نصب آسانسور از طبقه پنجم ساختمان سقوط کرده و فوت می‌کند. کارفرما او را بیمه نکرده است و هنوز رای و تصمیمی در مورد اینکه کارگر خود سهل‌انگاری کرده که این اتفاق برایش بیفتد یا کارفرما مقصر هست نشده. حال در این موضوع برای کارفرما چه مسئولیت مدنی و کیفری مانند دیه و ارش فوت و مستمری و... وجود دارد؟

مشاوره حقوقی اداره کار
۱۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

اجازه بدهید به پرسش شما یک پاسخ جامع بدهم
اگر کارفرما کارگری را بیمه کند، در هنگام بروز حادثه با توجه به نسبت تقصیر کارگر، بیمه مسئول پرداخت خسارت و دیه است.
در صورتی که کارفرما کارگر را بیمه نکرده باشد، علاوه بر اینکه بابت این موضوع جریمه می‌شود، خودش مسئول پرداخت خسارت است.
نسبت تقصیر با توجه به رای دادگاه کیفری مشخص می‌شود.

سلام
چنانچه کارفرما و کارگر مستقیما دارای رابطه کاری بودند کارفرما به میزان قصوری که داشته مسول پرداخت دیه متوفی هست اما اگر کارگر مستقیما با کارفرما رابطه نداشته و از طریق پیمانکار برای کارفرما کار می کرده ، پیمانکار مسول پرداخت دیه به میزان قصورش می باشد .

باسلام ودرود کارفرما موطف بود بیمه می‌کرد طبق قانون باید سریعا شکایت خود را از طریق دفترقصایی مطرح که قاصی به کارشناس دادگستری وبازرسبن اداره کار ارجاع سپس تصمیم می‌گیرد.

درود
کارفرما به میزانی که تقصیر کرده باشد، مسئول پرداخت دیه خواهد بود.

باید تقصیر ثابت گردد تا مسولیت تعیین گردد.

سلام ، به تناسب قصور و تقصیر، کارفرما مسئول پرداخت دیه شناخته خواهد شد.

درود خدمت شما
علیه کارفرما از طریق دفاتر خدمات قضایی شکوائیه تسبیب در جنایت طرح نماید و میزان قصور کارفرما در پرداخت دیه رو کارشناس رسمی دادگستری مشخص مینماید و با توجه به نظریه کارشناسی، قاضی حکم به پرداخت میزان دیه پرداختی را مینماید.