آیا رای دادگاه تجدید نظر همواره موید رای بدوی است؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۱۵۰ #14069823

با سلام و عرض ادب؛
احتراما به استحضار رسانیده می شود که واحدی را به صورت مبایعه نامه عادی مورخ ۲۴/۵/۹۷ خریداری نموده ام. از قرار معلوم فروشنده همین واحد را به صورت قرارداد پیش فروش مورخ ۲۴/۵/۹۲ فروخته اند و خریدار از این واحد کد رهگیری نیز دارند( پروانه ساختمان مورخ ۲/۱۰/۹۱ بوده است ).مضافا دستنوشته تحویل نیز از فروشنده به تاریخ ۱/۴/۹۵ همراه با مهر و امضا بنگاه تنظیم کننده معامله در اختیار دارند. لازم به ذکر است که خریدار دو واحد را به صورت پیش فروش خریده اند ( واحد های ۱ و ۸)؛ اما واحد مورد منازعه فقط واحد ۸ می باشد و واحد ۱ ( موجر و مالک یکی است )مشکلی ندارد. در زمان خرید این واحد مستاجری به مبلغ ۸۳ میلیون در رهن فروشنده نشسته بودند که اینجانب اجاره نامه بین فروشنده و مستاجر را فسخ نموده و کلیه موارد اجاره نامه و منجمله ۸۳ میلیون را به عنوان ثمن معامله تقبل نموده ام و پس از گذشت یکسال به مبلغ یکصد میلیون تومان به مستاجر دیگری به صورت رهن اجاره داده ام و اینجانب گواهی عدم حضور فروشنده را از دفتر خانه اخذ نموده ام. خریدار اول این واحد را به مبلغ ۲۱۳/۷۵۰/۰۰۰تومان خریداری نموده بودند ولی در دستنوشته تحویل ، فروشنده مرقوم نموده اند که نه تنها ثمن باقیمانده دو واحد ( هشتاد میلیون ) را از خریدار دریافت نموده اند بلکه۰۰۰/۰۰۰/ ۱۵۰ تومان نیز به فروشنده بدهکار می باشند( هیچ دلیل عقلی و حقوقی از بابت این بدهکاری از طرف فروشنده یا خریدار ارایه نشده است). خریدار اول گواهی عدم حضور فروشنده را دریافت ننموده است. وقتی بنگاه تنظیم کننده معامله به دادگاه فرا خوانده شد ، ضمن صحت قرار داد پیش فروش در باره این مبلغ یعنی ۲۳۰ میلیون تومان و نحوه تحویل واحد به خریداراول ابراز بی اطلاعی کردند. ضمنا خریدار اول معترفند که اجازه اجاره را به فروشنده داده اند( در دادخواست خود آورده اند) و فروشنده وجه ۸۳ میلیون را به خریدار اول عودت نداده است( در دادگاه اعتراف نموده اند). لازم به ذکر است که اولا خریدار اول پس از ۱۲ ماه از معامله اینجانب با فروشنده ، ادعای مالکیت این واحد را نموده اند و فروشنده نیز به دلیل بدهکاری به خریدار اول و دیگران متواری می باشند و هیچگونه دفاعی از خود ندارند. خریدار اول علیه فروشنده از بابت فروش مال غیر و علیه اینجانب نیز بر تصاحب مال غیر شکایت نموده اند. دادگاه حقوقی بدوی بر اساس تقابل عهد بر عقد( ماده ۳۳۸ و ۱۲۵۷ قانون مدنی ) و اینکه خریدار دوم( اینجانب ) معامله ای جدید به نفع خود نیز انجام داده است ، خواسته خواهان را وارد ندانسته ورای به بطلان دعوای خواهان صادر نموده است. لذا سوال این است که به نظر شما (خبرگان) رای دادگاه تجدید نظر چه می باشد؟ ((از اطاله کلام قلبا پوزش می طلبم و نظر شما بزرگان هر چه باشد پذیرا خواهم بود و راحت تر زحمات ۳۲ سال کار دانشگاهی و فرهنگی خود را فراموش خواهم کرد( بعد مادی))
با احترام

مشاوره حقوقی قراردادهای خرید و فروش
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با توجه به دو مبایعه نامه سند معمامله مقدم دارای اعتبار بوده و سند بعد از آن فاقد اعتبار خواهد بود شما صرفا می توانید دادخواست مطالبه وجه و خسارات وارده را علیه فروشنده مطرح کنید

سلام سند اولیه دارای اعتبار است و نفر بعدی قراردادش باطل است و باید خسارت طلب کند

سند مقدم دارای اعتبار است

درود بر شما، متاسفانه سند معامله مقدم صحیح بوده و معامله ی پس از آن فضولی و باطل خواهد بود. لذا شما می‌توانید علیه فروشنده اقدام به طرح دادخواستی جهت وصول وجه و خسارات وارده نمایید.

درود
سندی که معامله اش مقدم است مالک است معامله بعد آن باطل است.

با توضیحاتی که مطرح فرموده اید ف معامله شما فضولی محسوب شده و باطل است . به عبارت دیگر در مواردی چون موضوع شما ، سند مقدم دارای اعتبار بوده و خریدار دوم(شما) باید برای دریافت وجه و غرامات و خسارات خود به فروشنده مراجعه کند .