وقتی چک جعلی تشخیص داده میشود؛ تکلیف طلب چه خواهد شد؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۲,۰۸۸ #13996974

سلام مالی فروختم و چک گرفتم. صاحب حساب چک برادر طرف من بود. صاحب حساب شکایت سرقت جعل سواستفاده از سند مجعول انجام داد. نهایتا در دادگاه کیفری رای به برایت برای سرقت و جعل و برای سواستفاده جریمه مالی برای من بریده و دستور به معدوم سازی چک مجعول داده شد. تکلیف طلب من چه میشود؟؟؟ آیا میتوانم شکایت تهمت و افترا هم انجام بدهم؟؟؟

مشاوره حقوقی جعل
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام.. اگر شما طلبی دارید با استفاده از مدارک و شهود ادعای خودتان را می توانید اثبات نمایید..

جرم استفاده از سند مجعول به صرف استفاده از سند محقق نمی شود.برای اثبات این نوع اتهام باید ثابت شود کسی که از سند مجعول استفاده نموده است به مجعول بودن سند علم و آگاهی داشته است.در خصوص سوال شما این ابهام وجود دارد که دادسرا چگونه علم شما به مجعول بودن امضای چک را احراز نموده است.ابتدا باید این موضوع بررسی شود چون بسیار بعید است دادسرا بدون احراز قصد و نیت قرار جلب به دادرسی صادر کند آنهم در شرایطی که اماره و اصل عدم هم به نفع شما بوده است.مثلا وقتی شما علیه صادرکننده چک طرح دعوی می کنید به صورت ضمنی اذعان می کنید که من از مجعولیت امضای صاحب حساب بی اطلاع هستم.چون اگر شما قصد استفاده از سند مجعول داشتید و صرفا نیت شما تحصیل وجه چک مجعول بود با عدم پرداخت وجه چک از طرح دعوی صرف نظر می نمودید و چک مجعول را علیه صادر کننده مورد استفاده قرار نمی دادید تا اتهام استفاده از سند مجعول بر علیه شما طرح نشود.اینکه دارنده چک علیرغم مجعول بودن امضای زیر چک علیه صادرکننده طرح دعوی می کند خود اماره ای است بر عدم علم به مجعولیت امضای سند در هنگام اخذ سند. و مبین اذعان دارنده به عدم علم خود از مجعولیت سند میباشد سوای اینکه اصل عدم هم مثبت عدم علم به مجعولیت امضای چک است.موضوع حایز اهمیت دیگر زمان حصول علم به مجعول بودن سند است.شما باید در زمان اخذ چک عالم به جعلی بودن چک می بودید یعنی از همان اول با اینکه می دانستید این چک امضایش جعلی است آنرا دریافت می نمودید. اینکه بعدا موقع برگشت چک متوجه بشوید امضای چک جعلی بوده است و بعد وجه آنرا مطالبه کنید مثبت علم شما نیست.همانطوریکه ملاحظه میفرمایید تشریح جوانب امر بسی زمانبر و نیازمند رویت و بررسی مدارک و جزییات بیشتر است.

اگر دارنده با حسن نیت باشید به رای اعتراض کنید

درضمن با توجه به اینکه بیان نموده اید در خصوص استفاده از سند مجعول محکوم به پرداخت جزای نقدی شده اید بنابراین شکایت تهمت و یا افترا از طرف شما فاقد وجاهت قانونی می باشد.

اگر واقعا طلب کار هستید با استفاده از سایر مدارک مثل فاکتور و یا احیانا استشهادیه می توانید ادعای خود را مطرح تمایید.
بدوا اظهارنامه ای دراین خصوص برای طرف مقابل ارسال کنید و سپس در صورت امتناع از پرداخت دادخواست مقتضی مطرح نمایید.

البته این که شما به عنوان دارنده باحسن نیت و علی رغم اینکه هیچ گونه سوء نیتی دراین خصوص نداشته اید به جرم استفاده از سند مجعول محکوم شده اید جای سوال وتامل دارد.