آیا شهادت کسانی که شهادتشان یکبار نزد قاضی رد شده باز بایستی مورد توجه باز پرس قرار میگرفت؟

پرسیده شده
۱ پاسخ ۲۶۵ #13874500

با سلام وقت بخیر
دونفر شاهد مرد در یکی از شعبات شورای حل اختلاف شهادت کذب به قران میدهند و شهادتشان رد میشود. همان روز در شعبه درگیری ایجاد شده و بعد ذوسال از رئیس شعبه که قاضی نیست شکایت میگردد به جرم گزارش خلاف واقع ایشان از همین دوشاهد استفاده میکند و خود را در بازپرسی تبرئه مینماید
در صورتی که این دوشاهد در لحظه درگیری بیرون شعبه بودند. آیا شهادت کسانی که شهادتشان یکبار نزد قاضی رد شده ودر این بار هم رای شورا وجود دارد هم رای قاضی که رای شورا را تایید کرده باز بایستی مورد توجه باز پرس قرار میگرفت ؟این دونفر به دلیل شهادت کذبشان محاکمه نشدند وشکایتی علیه شان صورت نگرفت

مشاوره حقوقی شورای حل اختلاف
۱ پاسخ برای این سوال ثبت شده

ضمن اهدای سلام و احترام
در قانون جدید شهادت به دو صورت شهادت عرفی و شهادت شرعی از نوآوریهای ادله اثبات دعوی میباشد شهادت عرفی عبارتست از اخبار شخصی غیر از طرفین دعوی به وقوع یا عدم وقوع جرم به وسیله متهم یا هر امر دیگری نزد مقام قضایی شهادت شرعی شهادتی است که شارع آن را معتبر و دارای حجیت دانسته است اعم از آن که مفید علم باشد یا نباشد شاهد شرعی قابل جرح و تعدیل است و تشخیص میزان تاثیر و ارزش اظهارات در شهادت عرفی با قاضی و در حدود اماره قضایی است توجه شما را به مواد ۱۷۴الی ۱۹۸ قانون مجازات اسلامی جلب مینمایم