توهین به شخص جرمش چیست؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۳۸۵ #13844384

سلام،میخواستم بدونم جرم توهین به شخص چی میتونه باشه

مشاوره حقوقی توهین و فحاشی
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

"با سلام"
شلاق و جرای نقدی

سلام از پانصدهزار ریال تا یک میلیون ریال جزانقدی تا ۷۴ضربه شلاق درصورت اثبات می باشد

با سلام
اگر توهین به اشخاص عادی باشد :مجازات توهین به افراد از قبیل فحاشی و استعمال الفاظ رکیک چنانچه موجب حد قذف نباشد شلاق تا ۷۴ ضربه و یا ۵۰ هزار تا یک میلیون ریال جزای نقدی خواهد بود.

اگر توهین به اشخاص دولتی باشد :«هر کس با توجه سمت به یکی از روسای سه قوه یا معاونان رئیس‌جمهور یا وزرا یا یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی یا نمایندگان مجلس خبرگان یا اعضای شورای نگهبان یا قضات و یا اعضای دیوان محاسبات یا کارکنان وزارتخانه‌ها و موسسات و شرکت‌های دولتی و شهرداری‌ها در حال انجام وظیفه یا به سبب آن توهین کند به سه تا ۶ ماه حبس و یا تا ۷۴ ضربه شلاق و یا ۵۰ هزار تا یک میلیون ریال جزای نقدی محکوم می‌شود».

ماده ۶۰۸ ق م ا جرم توهین را ذکر کرده و مجازاتش تا ۷۴ ضربه شلاق یا جزای نقدی تا یک میلیون ریال است.
اما اگر توهین به صورت قذف (نسبت زنا یا لواط) به اشخاص زنده و یا فوت شده باشد، در بخش حدود ذکر شده و قذف شخص زنده ۸۰ ضربه شلاق دارد.
در صورتی که واژه ی مزبور علیه دیگری که منتسب به شما بوده (مثل پدر مادر برادر خواهر همسر) ولی شما را ایذا و آزار داده، شخص مخاطب واژه حق شکایت قذف داشته و شما طبق م ۶۰۸ به عنوان توهین شکایت می‌نمایید.

توهین دارای وجوه متعدد و مجازات های مختلفی است اما اگر منظور توهین ساده به افراد عادی باشد ، طبق ماده‌ ۶۰۸ قانون مجازات اسلامی : توهین به افراد اگر شامل حد قذف نباشد، موجب مجازات شلاق تا ۷۴ ضربه و یا جزای نقدی از پنجاه هزار تا یک میلیون ریال خواهد بود.

سلام
توهین به افراد از قبیل فحاشی و استعمال الفاظ رکیک مجازات آن شلاق تا (۷۴) ضربه و یا پنجاه هزار‌تا یک میلیون ریال جزای نقدی است‌ .