فروشنده حق فسخ معامله را دارد با وجود اینکه در مبایعه نامه ذکر شده اگر مبلغ در تاریخ چک وصول نشود حق فسخ دارد؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۲۱۱ #13688382

سلام زمینی یک ماه پیش خریداری کردم به مبلغ سه میلیار تومان. مبلغ ۵۲ میلیون همان روز به حساب فروشنده واریز کردم و مابقی مبلغ طی سه چک که اولین چک مبلغ دو ملیارد و تاریخ دهم آبان ۹۹ بود مبلغ یک میلیارد و هشتصد داخل حساب دسته چک موجود بود و مبلغ دویست میلیون را از بانک دیگری ساتنا زدم ساعت ده من ساتنا زدم چک ساعت نه برگ شده ولی همیشه ساتنا باید بصورت آنی به حساب واریز بشه ولی همون روز به علت قطع ساتنا و ایراد از سیستم بانکی کشور ساتنا قطع شده بود و مبلغ راس ساعت دو واریز شد حالا فروشنده قصد فسخ معامله را دارد و در مبایعه نامه ذکر شده اگر مبلغ در تاریخ چک وصول نشود حق فسخ دارد آیا واقعا می‌تواند فسخ کند من تمام زندگیم را برای وصول چک فروختم؟

مشاوره حقوقی قراردادهای خرید و فروش
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با توجه به مفاد قرارداد ایشان حق فسخ دارند
برای جلوگیری از ضررتان سعی کنید با فروشنده مصالحه کنید

بنظر میرسه بدلیل عدم کارسازی چک مورد معامله ، حق فسخ برای طرف مقابل ایجاد شده

طبق قرارداد باید در زمان سررسید چک ، حسابتان را تکمیل میکردید لذا حق فسخ برای ایشان ایجاد شده است

با توجه به پیش بینی حق فسخ برای فروشنده مشروط به عدم کارسازی چک از سوی خریدار فروشنده می تواند مغامله را فسخ نماید

هرچند که اگر بانک موضوع قطعی سیستم ساتنا در زمان قبل از برگشت چک را تایید نماید میتواند دفاع مثبت و قابل توجهی برای شما تلقی شود ولی به دلیل موسع و کلی بودن شرط ذکر شده که «برگشت چک به هر علت» را موجد حق فسخ برای فروشنده قلمداد کرده ، معمولا دادگاهها قطعی سیستم را در اظهارنظرشان دخیل نمیکنند .
مشابه موضوع شما در یکی از پرونده های مطروحه در دیوانعالی کشور نیز وجود داشته که دیوان عالی کشور ادعای فروشنده مبنی بر عدم امکان برگشت چک به دلیل قطعی سیستم بانکی را علیرغم گواهی بانک مورد پذیرش قرار نداده و استدلال کرده که مطابق بیع نامه باید چک برگشت میخورد تا حق فسخ به وجود می آمد .
البته بدیهی است رای فوق متعلق یکی از شعب دیوانعالی کشور بوده و برای سایر دادگاهها لازم الاتباع نیست و از همین رو نیز توصیه میشود شما تلاشتان را برای دفاع از موضوع انجام دهید .

سلام
ببینید قانون می گوید صادر کننده باید در تاریخ چک به میزان مبلغ آن در حساب خود محل داشته باشد و الا چک بلامحل است با توجه به اینکه خودتان قبول دارید در تاریخ مزبور حساب تان به میزان مبلغ چک موجودی نداشته است و چک برگشت شده لذا حق فسخ برای دارنده چک محفوظ است.