تعیین دیه شکستگی دندان چگونه است؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۳۴۳ #13109733

سلام.وقت بخیر

دو دندان جلو من در حادثه رانندگی شکسته شد و پزشکی قانونی تایید کرد و گفت سیاهی دو دندان جلو مشخص است.
این تصادف سال ۹۷ اتفاق افتاده. قاضی ختم پرونده رو اعلام کرده ولی هنوز به من دیه پرداخت نشده... می خواستم ببینم دیه ساقط شدن این دو دندان جلو من بر مبنای سال تصادف محاسبه میشه؟ و چقدر میشه؟

مشاوره حقوقی دیه
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

الف- دندان‌های جلو که عبارتند از پیش چهارتایی و نیش که از هر کدام و عدد در بالا و دو عدد در پایین می روید و جمعا دوازده عدد است هر کدام یک بیستم دیه کامل دارد.

ب- دندان های عقب که درچهار سمت پایانی از بالا و پایین در هر کدام یک ضاحک و سه ضرس قرار دارد و جمعا شانزده عدد است هر کدام یک چهلم دیه کامل دارد.

طبق ماده ۶۱۷ قانون مجازات اسلامی دندان های اضافی به هر نام که باشد و به هر نحو که روییده باشد اگر در کندن آن ها نقصی حاصل شود ارش ثابت می گردد و اگر هیچگونه نقصی حاصل نشود ارش نیز ندارد.

تبصره ۱- هر گاه در کندن دندان زائد نقصی حاصل نشود لکن جراحتی به وجود آید برای جراحت مزبور ارش ثابت است.

تبصره ۲- هر گاه در مورد این که دندان کنده شده اصلی است یا زائد تردید وجود داشته باشد و با رجوع به کارشناس زائد یا اصلی بودن آن مشخص نشود اقل الامرین از دیه دندان اصلی و ارش دندان زائد پرداخت می شود.

مقدار شکستگی را باید ذکر کنید چون در تعیین دیه موثر است

دندان‌های جلو که عبارتند از پیش چهارتایی و نیش که از هر کدام دو عدد در بالا و دو عدد در پایین می روید و جمعا دوازده عدد است هر کدام یک بیستم دیه کامل دارد.
موفق باشید