پدرم میخواهد معامله را فسخ کند آیا می تواند؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۲۱۲ #12934292

با عرض سلام و وقت بخیر
پدرم منزلی سه طبقه دارد که دو طبقه اول را ۲ دانگ پدرم و ۲ دانگ برادرم و ۲ دانگ من مالکیت با امضا طرفین داریم. طبقه سوم را برادرم یکسال پیش در بنگاه املاک به مبلغ ۴۰ میلیون تومان معامله میکند و برادرم ۱۵ میلیون را پرداخت و مابقی را پرداخت نمیکند ولی در مبایعه نامه ذکر شده که نقدا پرداخت کرده است. ولی برادرم در جمع ۵ نفر مرد بالغ اعتراف کرد که مبلغی نداده است و هر ۵ نفر شاهد این اعتراف بوده اند. حال پدرم میخواهد معامله را فسخ کند آیا می تواند یا خیر؟ در ضمن پدرم ۳۰میلیون سفته به برادرم داده جهت امانت که همسر برادرم آنها را اجرا گذاشته و حقوق پدرم را مسدود کرده اند آیا می توان به جرم خیانت در امانت و دزدی از برادرم و همسرش شکاست کرد؟لطفا راهنمایی بفرمایید.ممنون

مشاوره حقوقی قراردادهای خرید و فروش
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام و احترام
اگر شرطی دارید در مبایعه نامه که عدم پرداخت ثمن موجب فسخ است میتوانید اقدام به فسخ کنید
و در بحث خیانت در امانت باید آن را اثبات کنید

با سلام
فسخ معامله صرفا بستگی به شروطی دارد که در متن مبایعه نامه قید شده است
عدم پرداخت ثمن معامله زمانی فسخ ایجاد میکند که در متن مبایعه نامه یا قرارداد ذکر شده باشد

عدم پرداخت نفقه باعث فسخ معامله نمیشود، صرفا میتوانید مطالبه کنید.

عدم پرداخت ثمن نمیتواند موجب فسخ بیع گردد مگر آنکه در این خصوص توافقی در بیع نامه ذکر گردیده باشد . با توصیفات شما ، پدرتان تنها میتواند با استناد به شهادت شهود دادخواست مطالبه ثمن را مطرح نماید . همچنین اقدام برادرتان در انتقال سفته ها نیز در صورتیکه پدرتان بتواند امانی بودن آنها را به اثبات برساند قابل پیگیری خواهد بود .