آیا ما با این اوصاف می توانیم تقاضای انسداد چاه و ضرر و زیان کنیم؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۴۰۶ #12878894

با سلام
حدود ۲۰۰ سال است که خونه پدرم یک چشمه دارند که حتی در قولنامه زمین های ما هم اسم اون چشمه وجود دارد که مدتی که جمعیت روستا کم بود حتی از آب آن از قبل از انقلاب تا سال ۸۴ جهت آب آشامیدنی روستا استفاده می کردند. اما حدود ۲۰ سال پیش هم زمان با افزایش جمعیت روستایمان که یک چاه عمیق جهت آب آشامیدنی روستا در مکانی دیگر زده شد. دیگر به چشمه ما نیاز نداشتند و از اینرو پدرم از آب آن جهت آبیاری در ختان باغچه منزلش استفا ده می کرد. اما مشکل اینجاست که همسایه ما اخیرا در فاصله حدود ۲۰ الی ۳۰ متری چشمه ما اقدام به حفر یک چاه حدود ۲ ( دو ) متری نموده اند. که در کم شدن آب چشمه ما موثر بوده است. البته همسایه ما ادعا دارند که حدود بیست سال این چاه و دارند وحتی به گفته خودشان شا هد هم د ارند حال سوال من اینه که آیا ما می توانیم نسبت به این موضوع معترض بشیم. آیا دادگاه حقی برای ما از این جهت قایل می شود. آیا اگر همسایه شاهد داشته باشند که بیست سال این چاه و زدند در حالیکه مجوز هم ندارند و ما هم متوجه این چاه در این مدت نشده ایم. آیا ما با این اوصاف می توانیم تقاضای انسداد چاه و ضرر و زیان کنیم.خواهشا مارا راهنمایی بفرمایید با تشکر

مشاوره حقوقی ملکی
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با درود اظهارنظر دقیق مستلزم بررسی جمیع مستندات است

در صورتی که حفر چاه موجب کاهش یا خشکانیدن آب چاه و
یا قنات مجاز و یا چشمه مجاور گردد وزارت نیرو‌ بدوا به موضوع رسیدگی و سعی در
توافق بین طرفین می‌نماید و چنانچه توافق حاصل نشد، معترض می‌تواند به دادگاه صالح
مراجعه نماید.همچنین مواردی از نظیر حق تقدم و ... با توجه به مستنداتی که ارائه می شود مورد بررسی قرار می گیرد.

اگر چاه اب شما حداقل ۲۴ متر مکعب در شبانه روز اب دهی داشته باشدو حفر چاه مزبور باعث افت فشار اب شما شده باشد مرجع حل اختلاف وزارت نیرو است و در غیر اینصورت یعنی در صورتی که از میزان ۲۴ متر مکعب کم تر باشد مراجعه شورای حل اختلاف و دادگاه صلاحیت رسیدگی دارد