چطور یکی از وراث متصرف را از ملک مورث بیرون کنیم؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۲۴۷ #12697016

با سلام و خسته نباشید
دو ماه به فوت مورث، فرزند مورث به یکی از خانه های مورث نقل مکان کرد و در انجا ساکن شد بدون داشتن رابطه قراردادی. بعد از فوت همچنان به تصرف خود ادامه داده است. برخی وراث رضایت به تصرف ایشان ندارند.
با طرح چه دادخواست و دعوایی می توان وارث متصرف را بیرون کرد؟
ضمن اینکه فقط گواهی انحصار وراثت داریم. پرونده تحریر ترکه و مهر و موم در شورای حل اختلاف در جریان است( هنوز تعیین وقت نشده است).
وراث نیز سند مشاعی از ملک مزبور ندارند.
با تشکر.

مشاوره حقوقی تخلیه املاک مشاعی
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

در خصوص مهر و موم ترکه اقدام نمایید.

درود
می توانید دادخواست خلع ید مشاعی از طریق دفاتر خدمات قضایی ثبت کنید.

شما باید کل ماترک را مهرموم کنید
نمی توانید فقط یک ورثه را از حق خود منع کنید

با سلام ورثه بعد از گرفتن گواهی حصر وراثت میتوانند درخواست تقسیم ماترک را بدهند تا سهم الارث هر ورثه مشخص شود ضمن اینکه اگر ورثه ای بدون داشتن رضایت. همه ورثه در ملک مورثی ساکن و ان را استفاده کند متصرف محسوب می شود و میتوانید دادخواست اجرت المثل ایام تصرف را بدهید
دادخواست خلع ید به طرفیت وراث متصرف بدهید و حتی می توانید اجرت المثل ایام تصرف را تا زمان تخلیه ملک از انها مطالبه کنید. اگر سند و مدارکی از ملک ندارید از طریق اداره ثبت اسناد درخواست رونوشت کنید. چون برای خلع ید سند ملک نیاز است . ( اثبات مالکیت) با داشتن مدارک جهت فروش ملک مشاع اقدام کنید .( در صورتی که قابل تقسیم نباشد .)

در صورت عدم دریافت اسناد رسمی به نسبت سهم الارث ، تنها از طریق مهر و موم ترکه امکان پلمپ ماترک وجود دارد .