زمین مستثنیات رو ملی اعلام کردن و به عکس هوایی سال ۴۶ استناد میکنند؛ چه باید کرد؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۲۸۶ #12575288

سلام وقت بخیر
ما قطعه زمینی به مساحت نه و نیم هکتار داریم که کشاورزی می باشد برای تقریبا نزدیک به هشت هکتار زمین سند داریم و یک و نیم هکتار مسثتثنیات بوده براساس همین سند که در خود اداره ی محیط زیست موجود هستش اجازه ی زدن یک حلقه چاه در قطعه زمین مسثتثنیات به ما داده شده. الان که سازمان آب به ما پروانه ی بهره بردای آب رو به ما دادن اداره محیط زیست زمین مسثتثنیات رو ملی اعلام کردن و به عکس هوایی سال ۴۶ استناد میکنن در عکس هوایی سال ۴۶، ۸۰۰ متر از زمین شخم بوده و روی آن کار میشده، قبلا تپه و کوه نیز نبوده و در حال حاضر نیز در آن نخل کاشته شده
ممنون میشویم در این زمینه ما رو راهنمایی فرمائید.
با تشکر

مشاوره حقوقی ملکی
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام.مرجع ملی اعلام کردن منابع طبیعی است.اگر رایی از طرف جنگلدار صادر شده باشد مبنی بر ملی اعلام کردن .در حال حاضر باید از طریق شغبات ویژه در دادگستری نسبت به ملی اعلام نموده اعتراض کنید.

می توانید از رای کمیسیون ماده ۵۶ در خصوص تشخیص اراضی ملی اعتراض خود را جهت ابطال رای مزبور به دادگاه تقدیم نمایید

اعلام ملی شدن اراضی از سوی سازمان محیط زیست امکان پذیر نبوده بلکه سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور که زیر مجموعه وزارت جهاد کشاورزی است مرجع تشخیص منابع ملی و صدور رای وفق ماده ۵۶ می باشد . آرای صادره در کمیسیون ماده ۵۶ قابل اعتراض در محاکم دادگستری وبده و امکان ابطال این آرا وجود دارد .

اگر رایی که در مورد این زمین صادر شده از سوی کمیسیون ماده ۵۶ باشد ، مرجع اعتراض به این رای ، واحد حل اختلاف مستقر در اداره منابع طبیعی است و اگر این مرجع نتیجه حاصل نشد باید به محاکم دادگستری مراجعه کنید. درصورتی که سازمان محیط زیست باعث ایجاد این رای شده باشد ، می توانید از طریق دیوان عدالت اداری و به طرفیت سازمان محیط زیست طرح دعوی نمایید. تا زمانی که سند بنام دولت صادر نشده باشد ، وقت اعتراض دارید ، در صورتی که سند این قطعه زمین به عنوان اراضی ملی بنام دولت صادر شود ، جای هیچگونه اعتراضی ندارید، هر اقدامی کنید به نتیجه نخواهد رسید.