برداشتن اجناس مغازه ای که در آن شریک بوده ام، برایم مشکل ساز میشود؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۶۴۶ #12142504

با سلام و خسته نباشید
اینجانب با ۳ نفر از دوستانم ملکی را اجاره کردیم که البته اجاره نامه به نام یک از همین دوستانم است و در آن به فعالیت طبخ غذا و ارسال به صورت بیرون بر پرداخته ایم یعنی حالت مغازه تجاری ندارد. شراکتمان را ثبت نکرده ایم اما به مدت شش ماه با آنان کار کرده ام و سپس تصمیم بر ترک انجا و قطع همکاری با انان گرفته ام که یکی دیگر از دوستانمان پذیرفت که سهم مرا بگیرد و به مدت دو ماه دیگر به انجا نرفتم و خرد خرد پول مرا میدادند اما چون ضرر کرده اند و آنجا را جمع کرده اند مابقی پول مرا ندادند و بنده شب شخصا به مغازه رفتم و اندازه طلبم از آنجا جنس برداشتم که حق خودم بوده است...البته نمیدانند که من اینکار را کرده ام و نمی خواهم بفهمند که کار من بوده چون مرا اذیت خواهند کرد ...حال میخواهند شکایت کنند از من به جرم سرقت ... میخواستم بدانم قانون در این مورد حق را به چه کسی می دهد

مشاوره حقوقی سرقت
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

بسمه تعالی : فرض سوال مذکور : فقط در صورت اثبات شراکت در اموال بصورت سهم مشخص و قابل تفکیک و سهم الشراکه در مکان و حق برداشت به صورت انفرادی بدون حضور شرکا مجکوم نخواهی شد .
نکته : اثبات سرقت توسط شاکی نیز باید دارای ادله اثبات قوی باشد چون حکم سرقت سنگین است و دارای جرم عمومی ست و با گذشت شاکی نیز محمول بر کیفر خواهد بود ( در صورت اثبات سرقت )
لطیفه کلام : در مبحث علوم دینی همینکه بدون اجازه شرکا و در حالتی از ربایش اموال مشاعی که تفکیک نشده را بقصد انتفاع خود و با علم به تضرر شرکا مالی را حبس کرده باشی مشمول کسب مال حرام شده ایی ...
پیشنهاد این حقیر بعنوان برادر کوچک شما : واسطه ایی را تعیین کنید که احترامش برای شرکا حائز اهمیت باشد با ایشان به دوستان مراجعه و اموال را تحویل و بعد از کسب رضایت دوستانتان سهم خود را از اموال بردارید اگر صادقانه این کار رو بکنید و حتی متحمل ضرری هم بشوید یقینا یقینا یقینا کمتر از کیفر جرم ارتکابی خواهد بود ... پس با توکل به خداوند متعال و توکل بر استعانت الهی از نیت خود برگرد و صادقانه به خطای خود اقرار و با رضایت دوستان همه اموال را بین خود تقسیم و در ضرر و سود مشارکت کن فقط برای ورود به مقوله از شخصیت ثالثی بهروری کن . موفق خواهی شد که خدا بخشنده و مهربان است و کمک خواهد کرد( ان شاءالله)

چون شراکت داشته اید و اموال نیز به صورت مشاع در تملک شما می باشد و از آنجا که اجاره نامه به نام فرد دیگری است قطعا در صورت اطلاع و شکایت شرکا دچار مشکل خواهید شد . سعی کنید قبل از آغاز شکایت و جریانات قضائی موضوع را حل و فصل نمائید .