برای اینکه تهمت زنا ثابت شود به چند شاهد نیاز است؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۱,۲۵۴ #11948462

اگر کسی تهمت زنا به همسر فردی زده باشد چند شاهد برای اثبات تهمت لازم است و مجازات تهمت چیست

مشاوره حقوقی افترا
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

اتهام زنا اگر اثبات نگردد به عنوان " قذف" قابل پیگیری بوده و مرتکب یا قذف کننده به حد ۸۰ ضربه شلاق محکوم خواهد شد
مجازات تهمت نیز درجه بندی است ب حالت عادی از شلاق تا جزای نقدی و گاهی حبس تا شش ماه مجازات میباشد. اما با توجه ب اهمیت موضوع شدیدتر هم مجازات است

بسمه تعالی : فرض سوال مذکور برابر قانون و فقه تشیع خدمتتون عرض کنم برای اثبات زنا ۴ مرد مومن مقید که خودشان کرتکب زنا نشدعه باشند لازم است و البته اثبات زنا حتی با ۴ شاهد نیز سخت است و اگر تحت قوانین شهادت نسبت به زنا ، شهود نتواند اثبات نماید هر ۴ شاهد مشمول حد برابر زنا خواهند شد . از مراتب شهادت بر زنا اینست مه حتنما هر ۴ نفر عینا دخول را دیده باشند . در یک زمان واحد و مکان واحد و این شهادت اگر دزر زمان و مکان کوچکترین شبهه ایی بوجود آورد شاهدان همگی به حد زنامحکوم خواهند شد ( مثلال: اپر نفری از شهود بگوید در ساعت ده شب بوده و نفر دیگر بگوید ده و نیم بوده شهادت باطل و مشمول حد میشوند . فاصله در شهادت موجب ابطال شهادتاست مثلا سه نفر شهادت بدهند وموقع خروج از درب دادگاه نفر چهارم وارد شود موجب حد بر شاهدان خواهد شد .... خلاصه اینکه بسیار سخت میتوان جرم زنا را بر کسی ثابت نمود
انکته : به سختی شخص زانی و زانیه با اقرار خودشان میتوانند زنا را ثابت نمایند تا چه رسئد با اثبات به شهود ...
از لطایف کلام اینکه : خداوند متعال جل جلاله اعلا این امر را به خاطرحفظ آبروی مومنین و مومنات از لطف و عنایت خود با مهربانی ، چنین مقرر فرمودند تا به آسانی کسی نتواند حتی هتک آبروی شخص خود را نماید