انحصار وراثت به چه صورت خواهد بود؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۲۷۲ #11765618

سلام. مادر من ۱ ماه هست که فوت شدن و تنها وارث من و خواهرم هستیم. ما نزدیک به ۴ سال هست که از خواهرم هیچگونه خبری نداریم در این حالت انحصار وراثت به چه صورت خواهد بود؟ ممنون

مشاوره حقوقی انحصاروراثت
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
ابتدا از طریق شورای حل اختلاف اقدام به اخذ انحصار وراثت نمایید و نیز وضعیت خواهر خود را اعلام تا از طریق اداره ثبت احوال استعلام گردد که اگر زنده باشد با چاپ در روزنامه های کثیرالانتشار نیز به ایشان اطلاع رسانی خواهد شد.
و نهایتا دادگاه تا مشخص شدن وضعیت خواهر شما،سهم الارث ایشان را در صندوق دادگستری نگهداری خواهد نمود.

با سلام و احترام
بایستی از طریق مراجع قضایی اقدام به درخواست انحصار وراثت نمایید.

سلام
شما باید با مراجعه به دفتر خدمات الکترونیک قضایی نزدیک محل سکونت خود درخواست صدور گواهی انحصار وراثت را تقدیم نمایید تا به شورای حل اختلاف ارسال و رسیدگی شود و برای این کار باید استشهادی تنظیم و امضاء های شهود را در دفترخانه اسناد رسمی گواهی کنید و نیز باید کپی شناسنامه ورثه و متوفی و نیز گواهی فوت را داشته باشید و اگر به شناسنامه خواهرتان دسترسی ندارید از طریق شورای حل اختلاف یک نامه برای اداره ثبت احوال بگیرید و رونوشت از مشخصات شناسنامه ای وی را اخذ و به شورا ارائه کنید

برای گواهی انحصار وراثت اقدام کنید

میتوانید از طریق دفاتر خدمات قضایی درخولست صدور انحصاروراثت را مطرح و مشخصات خود و خواهرتان را به عنوان وراث حین الفوت مطرح کنید . پس از ارجاع پرونده به شورای حل اختلاف تقاضای استعلام سند سجلی خواهرتان از ثبت احوال را بنمایید تا با انجام استعلام و طی مراحل قانونی ، گواهی مذکور صادر گردد .