در تصادف منجر به فوت، دادگاه ممکنه چه رایی صادر کند؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۳۰۶ #11471811

با سلام و خسته نباشید
برادر من دو روز گذشته در حالی که متاسفانه مشروبات الکلی مصرف کرده بود با دو عابر تصادف کرد که یکیشون متاسفنه فوت کرد و نفر دیگر یک پا و یک دنده اش شکسته دادسرا برای سه ماه آینده وقت دادگاه رو تعیین کرده و با وثیقه آزاد شده
میخواستم ببینم تا اونروز چه کار باید انجام بدیم و دادگاه ممکنه چه رایی صادر کنه و اینکه بیمه هزینه را میدهد؟و اینکه خانواده متوفی میتوانند شکایت کنند؟
اگر کامل توضیح دهید و ما را از نگرانی در بیاورید ممنون میشم

مشاوره حقوقی تصادفات
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با سلام
متاسفانه قتل عمد محسوب میگردد
علاوه بر پرداخت دیه قتل،مجازات رانندگی در مستی و مصرف مشروبات دارد
بیمه کارشناسی نموده و به زیان دیده گان در خصوص پرداخت یا عدم پرداخت دیه تصمیم خواهد گرفت

شرکت بیمه در صورتی می‌تواند به قائم‌مقامی زیـان‌دیــده به شخصی که با رانندگی در حال مستی موجب خسارت شده است مراجعه نماید که رانندگی در حال مستی موثر در وقوع حادثه باشد و صرف رانندگی در حال مستی موجبی برای مراجعه شرکت بیمه به قائم مقامی زیان دیده به شخص وارد کننده خسارت نیست. چنانچه دلیل حادثه تقصیر دیگری باشد، موردی برای مراجعه بیمه گر به راننده ای که شرب خمر کرده نیست

طبق قانون دیه به خسارت دیدگان پرداخته می شود ولی
متعاقبا بیمه به متخلف رجوع خواهد کرد

با سلام

در تصادفات منجر به فوت یا جرح دو جنبه برای جرم مطرح می شود؛

الف) جنبه عمومی جرم : که کیفر آن حبس یا جزای نقدی است

ب) جنبه خصوصی جرم : که مجازات آن پرداخت دیه است

لازم به ذکر میباشد با توجه به اینکه ضارب ( راننده مقصر) در حالت مستی مرتکب بزه ایراد ضرب و جرح ناشی از تصادف گردیده است جرم رانندگی در حالت مستی نیز از عناوین مجرمانه وی محسوب گردیده و مستوجب حد خواهد گردید

نکته قابل تامل اینکه بیمه بعلت رانندگی درحالت مستی دیه را پرداخت نخواهد کرد و مهمتر آنکه بعلت تعدد جرایم راننده مقصر به اشد مجازات محکوم خواهد گردید

پیشنهاد می شود: جهت دفاع از پرونده وکیل اخذ نموده یا ازخبره ای مشاوره بگیرید.

حبس به مدت شش ماه تا سه سال و دیه کامل قتل دارد.

علاوه بر پرداخت دیه قتل در حال مستی و رانندگی از اسباب تشدید مجازات است