صلح عمری ملکی که در رهن بانک است؛ چگونه است؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۲۴۸ #11467488

با سلام و احترام؛
- من و همسرم مالکیت یک واحد اپارتمان سه دانگ، سه دانگ داریم که میخواهیم سهممان را به نام هم صلح عمری کنیم، سند ها به خاطر وام بانک مسکن و شرکت نفت در رهن هستند در چنین شرایطی صلح عمری یه چه شکل امکان پذیر است؟ آیا راهکار جایگزین مناسب تری هست؟
- وسایل نقلیه هم امکان صلح عمری دارند؟
- صلح عمری را می توان فسخ کرد؟ یعنی صلح کننده در زمان حیات خودش امکان فسخ قرارداد را دارد؟ اگر کسی که صلح به نام اون انجام شده قبل از صلح کننده فوت کند تکلیف مالی که صلح شده چیست؟ به وراث متوفی منتقل می شود یا صلح کننده می تواند صلحنامه را ابطال کند؟

مشاوره حقوقی صلح
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

هر عقدی که با مصالح مرتهن در تعارض بوده و با آن به حق مرتهن که در اینجا بانک است مضر باشد غیر نافذ بوده و صلح عین میسر نیست ولی صلح منافع آن تا قبل از ایفای دین از عینه مرهونه خلاف مقتضای عقد نبوده و صحیح است

درود
این مورد اختلافی است اما به نظر من صلح مال مرهونه غیر نافذ است.

با درود با موافقت و حفظ حقوق بانک امکان پذیر است

-- با وجود در رهن بودن سند ملک ، امکان صلح عمری وجود نداشته و حتی در صورت تنظیم سند عادی نیز اعتبار آن محل تردید خواهد بود . به عبارت دیگر با وجود رهن ملک ، هرگونه تغییر در مالکیت منوط به رضایت مرتهن است .
-- امکان صلح عمری در مورد وسایل نقلیه نیز وجود دارد .
-- قانون در مورد فوت متصالح قبل از مصالح مسکوت بوده و دو نظر میان حقوقدانان و قضات در این خصوص وجود دارد : گروهی معتقدند که چون صلح عمری قائم به شخص است لذا پس از فوت متصالح ، مقصود مصالح از صلح پایان یافته و بدین ترتیب به ارث نخواهد رسید ؛ در مقابل گروهی دیگر بر این باورند که چون صلح عقد لازم است بنابراین پس از فوت متصالح منحل نشده و به ارث خواهد رسید . البته راهکارهایی وجود دارد که با پیش بینی شرایط لازم در زمان انعقاد عقد میتوان به این اختلاف پایان داد .

با وجود در رهن بودن سند ملک ، امکان صلح عمری وجود نداشته و حتی در صورت تنظیم سند عادی نیز اعتبار آن محل تردید خواهد بود . به عبارت دیگر با وجود رهن ملک ، هرگونه تغییر در مالکیت منوط به رضایت مرتهن است .