چگونگی تقسیم ارثیه فرزند بین پدر و مادر و همسر را لطفا توضیح دهید؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۲۰۴ #10992161

باسلام و احترام. خواهرم سال۹۴ عقد کرد و تابستان ۹۷ هم عروسیش بود. امسال تابستان هم بر اثر سرطان به رحمت خدا رفت. مهریه اش ۸۱۴ سکه بود ، سه دنگ خانه ، یک ماشین به مبلغ ۷۰ میلیون و سفر حج. . که هیچکدام را در زمانی که در قید حیات بود همسرش نداد. خانه و ماشین هم بنامش نکرد. نزدیک ۱۰۰ میلیون جهاز خریده شده از طرف پدرم بود که کمتر از ۱ سال ازش استفاده کرد. طلا و جواهرات هم شوهرش هدیه داده بهش هم کادویی ما بوده و هم از طرف اقوام . در زمان بیماریش شوهرش ۵۰ میلیون هزینه بیمارستان.
الان میخواستیم بدونیم در تقسیم ارثیه چطور باید عمل کرد؟ آیا جهازش برمیگرده به خانواده یا نه؟ طلا و جواهرات چطور؟ راستش اگر جهاز رو بگیریم قصد کردیم به دختران نیازمند جهاز، بدیم یا خرج امور خیریه و بیماریهای خاص کنیم . ولی میخواهیم مشخص باشه چه چیزی برای همسرش هست و چه چیزی برای پدر و مادرش. باتشکر فراوان

مشاوره حقوقی انحصار وراثت
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

سلام
در ارتباط با مهریه در صورتی که خود زوجه پیش از فوت اقدام به دریافت نموده باشد می توانید نسبت به مطالبه آن اقدام نمایید.
در ارتباط با جهیزیه نیز با توجه به اینکه بخشش پدر به دختر می باشد می توانید جهت استرداد آن اقدام نمایید.
ضمن ارائه دادخواست لایحه ای را جهت بیان مراتب ضمیمه پرونده نمایید.

با سلام
در مورد مهریه اگر خود متوفی قبل از فوت اقدام نموده باشد، امکان پیگیری وجود دارد.
در مورد جهیزیه بستگی به نظر قاضی دارد، اگر آنرا هدیه پدر به دختر بداند که همینطور هم هست امکان برگشت آن تا جاییکه موجود باشد امکان دارد مگر اینکه شوهر اثبات بخشش از طرف زوجه داشته باشد