آیا می‌شود از طریق تقاضای کارشناسی ثابت بشود مبالغ واریزی از طریق دستگاه کارتخوان رستوران بوده و‌ مالک باید پول را پس بدهد؟

پرسیده شده
۶ پاسخ ۲۱۳ #10891299

با سلام
اینجانب طی ۲ قرارداد یک ملک تجاری بعنوان رستوران ----- را اجاره نمودم که چون قبل از من مالک ملک خود در آن رستوران فعالیت می‌کرد یک دستگاه کارتخوان متعلق به خودش و متصل بحساب خودش که بنام رستوران ---- وجود داشت و مالک از من درخواست نمود برای اینکه دستگاه فعال بماند و جمع آوری نگردد روزانه مبلغ اندکی با این کارتخوان کارت بکش و مبلغی که از این طریق بحساب من واریز می‌شود را باهم تسویه می‌کنیم.
حال مالک زیر بار تسویه نمیرد میخواستم بپرسم چون در قرارداد اجاره دقیقا قید شده من ملک را بعنوان رستوران ----------- اجاره کردم و کارتخوان هم دقیقا به آدرس ملک و بنام رستوران ستاره ثبت شده است و ماموران بررسی که هر ماهه کارتخوان را در محل بررسی می‌کنند هم کارتخوان را در محل بررسی و گزارش تهیه کردند من برای پس گرفتن پول چکار می‌توانم بکنم؟ آیا می‌شود از طریق تقاضای کارشناسی یا هرجور که بشود ثابت بشود مبالغ واریزی از طریق دستگاه کارتخوان رستوران در مدت زمانی که رستوران در اجاره من بوده متعلق به من است و‌ مالک باید پول را پس بدهد.
باتشکر

مشاوره حقوقی قرارداد اجاره
۶ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با توجه به اینکه وجوه واریزی از کارت بانک شما صورت گرفته است و به حساب مالک رستوران واریز شده است لذا مالک رستوران باید مبالغ پرداختی را به شما استرداد کند

درود
به نظر بهتر است دادخواست مطالبه وجه مطرح کنید.

بموجب ماده ۲۶۵ ق.مدنی هر کس مالی به دیگری بدهد ظاهر در عدم تبرع است بنابراین اگر کسی چیزی به دیگری بدهد بدون این که مقروض وی باشد می تواند استرداد کند.» لذا با اخذ گردش حساب بانکی در مدت معین واریزها از کارت شما مشخص و قابل اثبات است

با سلام
اگر مبالغ مذکور از حساب مشتریان رستوران به حساب ایشان واریز شده اثبات این موضوع برای شما کمی مشکل خواهد بود .

باسلام
هردستگاه کارتخوان متصل بحساب یک شخص میباشد.وایشان بر این باور هستند که بهمین دلیل میتواند مبلغ را عودت ندهد. اما شما با ثبت دادخواست مطالبه وجه و ارائه مدارک اجاره و رسیدهای بانکی نسبت به عودت وجه اقدام نمایید. قبل از انجام، اظهارنامه ای با همین عنوان با مدت زمان ۵روزه برای ایشان تنظیم نمایید .

با سلام آنچیزی که مشخص است وجوه از کارت های بانکی متعلق به شما کسر و به حساب متصل به کارخوان مالک واریز شده است و این موضوع کارشناسی خاصی نیاز ندارد و با اخذ گردش حساب بانکی قابل تشخیص است و مالک رستوران نمیتواند پرداختی های یاد شده را نادیده بگیرید.