امکان فسخ قرارداد از طرف خریدار با گذشت یک ماه وجود دارد؟

پرسیده شده
۳ پاسخ ۲۸۰ #104750

سلام
عرض ادب
زمینی بصورت قولنامه ای فروختم در قبال ۳چک هرکدام ۱۵۰م به فاصله ۳ ماه از هم. موعد چک اول که بعد از یک ماه از تاریخ قرارداد بود خریدار گفت که زمین به دردم نمیخورد و چک را عودت بده. بنده به دلیل خرج کردن چک ها چک را برگشت زدم.
۱. آیا امکان دارد طرف ادعا به برگشت معماله بدون وجود شرط برگشت بکند؟
۲. در صورت توقیف آپارتمان خریدار از طریق اداره ثبت تا چه مدت بعد از توقیف میتوانم به پولم برسم؟

مشاوره حقوقی قرارداد مشارکت در ساخت
۳ پاسخ برای این سوال ثبت شده

می‌توان گفت که فسخ، انشای یک‌طرفه انحلال قرارداد و تعهد است و مانند ابراء نوعی ایقاع محسوب می‌شود. به این معنا که یک طرف به طور مستقل می‌تواند حق فسخ خود را اعمال کند، بدون اینکه نیازی به رضایت طرف دیگر باشد که به این عمل ایقاع گفته می‌شود.
مبنای فسخ قرارداد ممکن است متفاوت باشد؛ یعنی اینکه فسخ قرارداد مبتنی بر حقی است که یا به وسیله توافق طرفین ایجاد شده یا به وسیله حکم مستقیم قانون به وجود آمده و این حق برای یکی از طرفین یا هر دو یا شخص ثالث است:شرایط فسخ
۱.قصد؛ فسخ‌کننده باید انحلال قرارداد را اراده کند.
۲.رضا؛ فسخ‌کننده باید راضی به فسخ معامله باشد و اگر با اکراه چنین کرد، این فسخ اثر حقوقی ندارد.
۳.اهلیت؛ کسی که می‌خواهد عملی حقوقی را فسخ کند، باید اهلیت این کار را داشته باشد و از نظر عقل و سن نیز مشکلی نداشته باشد.

با سلام محضر شما بزرگوار
عنایت داشته باشیدصورت مسئله شما ابهام دارد . در مورد مان هم نمیشود پیش بینی کرد .

متاسفانه سوال اول شما واضح مطرح نشده است ولیکن چنانچه منظورتان این است که طرف مقابل حق فسخ دارد یا خیر باید عرض شود این امر بستگی به این دارد که حق فسخ در قرارداد ذکر شده است یا خیر
در صورت توقیف اموال خریدار بابت چک برگشتی ایشان اینکه چقدر زمان ببرد که پرونده به نتیجه برسد بستگیه به شعبه رسیدگی کننده دارد علی ایحال ممکن است ۷ الی ۸ ماه زمان ببرد.