چطور میتونم زمین رو از طریق اعتراض به رای کمیسیون ماده ۵۶ بگیرم؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۱۲۵ #10330244

سلام و عرض ادب و خسته نباشید.
زمینی داریم به مساحت ۲۳۰۰ متر مربع که به تشخیص سازمان منابع طبیعی جزء اراضی ملی اعلام شده است.
از طرفی، کارشناس بنیاد مسکن اعلام کرده که کاربری زمین باغ و ۱۴۰۰ متر از این زمین در طرح هادی است. مابقی، یعنی ۹۰۰ متر خارج از طرح هادی است.

نکته مهم این هست که متاسفانه زمین فاقد سند رسمی است و فقط یک قباله عادی داریم.
در واقع ارث پدربزرگ است و ایشون اولین شخصی بودن که در اون منطقه ساکن بودن.
سال هاست که در این زمین درختان میوه داریم و حدود ۱۰-۱۵ سال پیش کشت و کار می کردیم ( کار کشاورزی نمی کردیم، بیشتر باغداری بود).
تمامی زمین های اون منطقه به گفتۀ سازمان منابع طبیعی ملی است.
اهالی اون منطقه که بیش از ۹۰ خانوار هستند، همشون اون زمین ها رو، سال ها پیش، از یک نفر خریداری کردند. یعنی اون شخص خودش اون منابع ملی رو آباد کرده و به دیگران فروخته و هیچکس سند رسمی ندارد.
ما متاسفانه این همه سال هیچی در اون زمین نساختیم و فقط حدود زمین رو پایه زدیم.
گویا سال ها پیش، اهالی روستایی، برای کسب پروانه ساخت، فقط نیاز داشتن که از دهیاری مجوز بگیرن و ببرن بنیاد مسکن.
اما در حال حاضر، باید از سازمان منابع طبیعی، محیط زیست و جهاد کشاوزی، باید استعلام گرفت و به همین دلیل ما به مشکل برخوردیم.

ضمن عذرخواهی از طولانی شدن ماجرا، موارد فوق رو به این دلیل گفتم که صرفا از جزئیات مشکل بنده مطلع شوید.
اما سوال اساسی این است که بنده چطور زمین رو از ملی بودن خارج کنم؟

راههایی که پیش روی بنده گذاشتن این است : ۱ - شرکت در ماده واحده ( اعتراض به کمیسیون ماده ۵۶ ) و ۲- ماده ۴ بنیاد مسکن.

برای مورد شماره ۱ : بنده عکس هوایی سال ۴۶ رو تهیه کردم و دقیقا اون ۹۰۰ متری که خارج از طرح هادی است، پوشش جنگلی نداره و تنها جایی از اون منطقه است که پوشش جنگلی نداره. ضمن اینکه زمین ما کمی شیب دار است و پایین زمین ، حدود ۱۰ متر اونور تر ، رودخانه کوچیکی وجود داره.

برای مورد شماره ۲ : میگن که بنیاد مسکن زمین رو از منابع طبیعی میگیره و در اختیار خودش قرار میده و بنده باید زمین رو ( اون ۱۴۰۰ متر ) از بنیاد مسکن بخرم. اما هیچکس اطلاعاتی در مورد این ماده ۴ که چقدر باید هزینه بکنم و چه شکلی هست نداره.

میخوام بدونم که واقعا باید چیکار کنم.
آیا میشه برای اون ۱۴۰۰ متر از طریق ماده ۴ اقدام کرد و اون ۹۰۰ متر رو از طریق ماده واحده؟
آیا با توجه به توضیحات گفته شده ، شانس پیروزی در ماده واحده رو دارم؟ اگر بله ، اون ۱۴۰۰ متر رو از بنده میگیرن بعدش؟

خیلی خیلی عذرخواهی میکنم بابت طولانی بودن.
پیشاپیش ممنون.

مشاوره حقوقی ملکی
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

برای اعتراض به رای کمیسیون ماده ۵۶ می توانید از طریق داگاه اقدام کنید

آرای صادره در کمیسیون موضوع ماده ۵۶ قانون جنگل‌ها و مراتع قابل اعتراض در دادگاههای حقوقی بدوی بوده و باستناد ماده واحده اراضی ملی قانون جنگل‌ها و مراتع(ماده ۵۶) زارعین صاحب اراضی نسقی و مالکین و صاحبان باغات و تاسیسات در خارج از محدوده قانونی شهرها و حریم روستاها را به عنوان معترض احصاء نموده است .
همچنین در خصوص تعدد موضوعی مراجع ذیصلاح برای اعتراض نیز امکان تفکیک وجود ندارد چرا که با توجه به آرای دیوان عدالت اداری و آرای وحدت رویه دیوان عالی کشور آن بخش از اراضی که زمانی در محدوده صلاحیت کمیسیون بوده و بعدا در محدوده شهر قرار گرفته‌اند را به صــرف ایــن‌کــه فـعـلا از شمول اراضی مورد نظر قـــانـــون مــذکــور خــارج شـــــده‌انـــــد ، نـــبــــایــــد از صـلاحـیـت رسـیـدگی در کمیسیون ماده ۵۶ خارج دانست .