نحوه اجرا گذاشتن سفته برای ضمانت زندانی و مسولیت ظهرنویسی بدون نام

پرسیده شده
۹ پاسخ ۵۲ #10201708

با سلام و عرض ادب، برادر بنده در زندان بودن و برای آزادی ایشان از یک واسطه سند برای ضمانت دادگاه اجاره کردیم و مبلغ ۱۰۰ میلیون تومان به حساب ضامن پرداخت کردیم و بابت ضمانت سند به ضامن(صاحب سند) مبلغ ۲ میلیارد تومان سفته دادیم در ۲ فقره سفته ۱ میلیارد تومانی که روی سفته‌ها را مادرم امضا و اثر انگشت زد و پشت سفته قسمت ظهرنویس بنده فقط یک امضا خالی زدم بدون اثر انگشت و اسم و مشخصات. شماره سفته‌ها در قرارداد فی مابین با ضامن ذکر شده است و در قرارداد آمده اگر سند رفت مزایده، ضامن اجازه دارد سفته‌ها را به اجرا بگذارد. در حال حاضر برادر من فرار کرده و سند ضامن رفته برای مزایده. اگر ضامن سفته‌ها را بگذارد اجرا، بنده که فقط یک امضا خالی زدم پشت سفته هم محکوم به پرداخت می‌شوم؟ چگونه باید دفاع کنم که بنده فقط به عنوان مطلع پشت سفته امضا خالی زدم؟ روال به اجرا گذاشتن سفته‌ها از طرف ایشان چگونه است؟ ضمنا سفته‌ها بدون تاریخ بوده. با تشکر از شما عزیزان.

مشاوره حقوقی وصول مطالبات
۹ پاسخ برای این سوال ثبت شده

شما به عنوان ضامن امضا نموده‌اید و ملزم به پرداخت مبلغ سفته هستید در غیر این صورت اموال شما توقیف حساب‌هایتان مسدود و خود شما به زندان خواهید رفت مگر معسر باشید

سلام، با توجه به اینکه ظهر سفته را امضا نمودید ، به صورت تضامنی ضامن پرداخت می‌باشید .

درود
امضا ظهر سفته دلیل بر ضامن بودن شما می باشد و شما برای اثبات خلاف آن بایستی دلایلی ارائه بدهید، در غیر اینصورت ضامن پرداخت وجه سفته می باشید.

با سلام
امضا به عنوان مطلع در قانون و رویه وجود ندارد. با درج امضا ظهر سفته اصل بر این است که ضامن پرداخت آن می باشید و بایستی خلاف آن را اثبات کنید.

بله شما ضامن سفته محسوب می شوید و موظف به پرداخت هستید.

با درود ، اتفاقا در مسئولیت امضا کنندگان سفته، اگر شرایط اقدامات قانونی سفته اعم از زمان واخواست و طرح دعوی سفته صحیحا اقدام شود، مسئولیت امضا کننده پشت سفته ضامن تلقی میشود و تمام مسئولیت ها بلحاظ نقل ذمه به ذمه ،عهده ضامن خواهد بود مادامیکه خلاف آنرا ( عدم ضمانت) اثبات نمایید

سلام اصولا امضا ظهر سفته به معنای ضامن شدن است. و شما نیز مسیول پرداخت می باشید و خلاف این موضوع را باید ثابت نمایید