وکیل معاضدتی چیست؟

پرسیده شده
۸ پاسخ ۱,۷۱۹ #09891106

سلام
لطفا بفرمایید وکیل معاضدت چیست؟
و اینکه من که پول ندارم میتوانم وکیل خودم باشم یا خیر؟

مشاوره حقوقی قرارداد وکالت
۸ پاسخ برای این سوال ثبت شده

وکیل رایگان

یعنی وکیل رایگان و میتوانید از طریق دادگاه درخواست نمایید

سلام اگر شخصی توانایی پرداخت حق الوکاله نداشته باشد ، می تواند از دایره معاضدت کانون وکلا درخواست وکیل معاضدتی نماید . وکیل معاضدتی در ابتدای کار نباید حق الوکاله ای دریافت کند و بعد از صدور حکم از محل محکوم به می تواند وصول نماید .
در خصوص سوال دوم ، اصیل که نمی تاند وکیل خود باشد . اصیل ، اصیل است .

سلام دوست گرامی
وکلای معاضدتی وکلای هستند که به شما بصورت رایگان معاضدت می رسانند تا در دعاوی خود وکیل داشته باشید برای شما هزینه ای ندارد و دفتر ان هم اکنون در خیابان سعدی جنوبی بالاتر از بیمه ایران می باشد.

خود شما اصیل هستید و نمیتوانید وکیل خود شوید. وکیل معاضدتی از طریق مرجع قضایی و یا کانون وکلا برای افراد نیازمند و عمدتا برای افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی تعیین میگردد.

با سلام
ماده ۲۴ قانون وکالت در این خصوص می گوید: «کسانی که قدرت تادیه حق الوکاله ندارند می توانند از کانون تقاضای معاضدت نمایند، مشروط به اینکه دعوا با اساس و راجع به شخص تقاضاکننده باشد. طرز تقاضا و سایر شرایط لازمه برای معاضدت قضایی را وزارت عدلیه به موجب نظامنامه معین خواهد نمود». بنابراین مطابق این ماده سه شرط پیش بینی شده که دو شرط آن ناظر به متقاضی است و شرط دیگر ناظر به دعواست.

شروط ناظر به متقاضی از این قرار است:

متقاضی توانایی پرداخت حق الوکاله را نداشته باشد.
متقاضی شخصا ذی نفع و ذی سمت در دعوا باشد.
و اما شرط ناظر بر دعوا این است که دعوای مطروحه مستند به دلیل باشد و واهی یا واجد ایذا و اذیت برای طرف مقابل نباشد. در عین حال این شرط ناظر به زمانی است که خواهان متقاضی باشد. بنابراین شرط مذکور قابل تعمیم به خوانده نیست به عبارتی در فرضی که خوانده دعوا متقاضی معاضدت باشد ملحوظ داشتن این شرط موضوعا منتفی است
بعبارتی ساده تر در صورتی که فرد تمکن مالی نداشته باشد می تواند از کانون وکلا درخواست وکیل معاضدتی کند. کانون نیز پس از بررسی شرایط متقاضی، وکیل معاضدتی به وی معرفی می کند. این نوع وکیل، مخصوص کسانی است که بضاعت و توان مالی کافی، برای گرفتن وکیل ندارند؛ چرا که وکیل معاضدتی حق دریافت هیچ وجهی تحت عناوین حق المشاوره، حق الوکاله و غیره را به استثنای هزینه تمبر دادرسی از موکل خویش ندارد.

با تشکر دربر

در صورتی که فرد متمکن نباشد می تواند از کانون وکلا درخواست وکیل معاضدتی کند. . این نوع وکیل، مخصوص کسانی است که بضاعت و توان مالی کافی، برای گرفتن وکیل ندارند؛ چرا که وکیل معاضدتی حق دریافت هیچ وجهی تحت عناوین حق المشاوره، حق الوکاله و غیره را به استثنای هزینه تمبر دادرسی از موکل خویش ندارد.