میگویند باید تمام خسارت ها پول دیه رو بپردازم درصورتی که من از پرداخت این مبلغ ناتوانم؛ چه کنم؟

پرسیده شده
۵ پاسخ ۲۳۹ #09406681

سلام وقت بخیر
بنده در یک صحنه تصادف مقصر شناخته شدم،و روال دادگاهی رو انجام دادم تا زمان پرداخت دیه به شاکی از طریق بیمه رسید و بیمه پول دیه رو پرداخت نموده.ولی بیمه از بنده شکایت کرده و عدله ایشون آرم آژانش که روی ماشین بنده بود و اذعان داشتن شما داخل آژانس کار می کنید و به علت نداشتن کارت آژانس و بیمه شخص ثالث معمولی من فقدان گواهینامه شناخته می شوم و باید تمام خسارت ها پول دیه رو بپردازم درصورتی که من از پرداخت این مبلغ بالا برخودار نیستم خواهشمندم به بنده کمک کنید

مشاوره حقوقی تصادفات
۵ پاسخ برای این سوال ثبت شده

ممکن است به این استناد بیمه مبلغی را کسر کند اما نمیتواند تمام دیه را پرداخت نکند. در صورت عدم پرداخت از بیمه شکایت کنید.

درود
اگر بیمه دارید بیمه تا سقف تعهد پرداخت می کند.

بر اساس آیین نامه ماده ۱۸ قانون بیمه شخص ثالث ، مبلغ صدور بیمه نامه شخص ثالث برای خودروهای سواری مورد استفاده آژانس و مسافرکش شخصی درون شهری ۱۰ درصد بیشتر از خودروهای سواری با کاربری شخصی است . لذا چنانچه راننده خودروی سواری مسافرکش یا آژانس در زمان خرید بیمه نامه شخص ثالث ، کاربری خودروی خود را شخصی اعلام نموده وحق بیمه مربوط به خودروهای شخصی را بپردازد ، در صورت وقوع تصادف یا سانحه ، شرکت بیمه طبق قانون به تناسب حق بیمه ای که کمتر دریافت کرده خسارت کمتری را پرداخت میکند .
به عبارت دیگر شرکت بیمه در حوادث احتمالی ، در مورد خودروهای مسافربر درون شهری و آژانس ۱۰ درصد و در مورد خودروهای مسافربر برون شهری ۲۰ درصد از هر خسارت را کسر مینماید . و چون بر اساس قانون بیمه شخص ثالث شرکت های بیمه مکلفند تا خسارت زیاندیده را به طور کامل پرداخت کنند لذا پس از تسویه خسارت با مراجعه به راننده مقصر حادثه نسبت به دریافت سهم وی اقدام مینمایند .

سلام بیمه نمی‌تواند به شما مراجعه کند. شما گواهینامه معتبر دارید و مشکلی نیست. فقط رانندگان تاکسی باید گواهینامه متفاوت داشته باشند.

سلام
شرکت بیمه به موجب حکم دادگاه و طبق تعهدات اش بابت بیمه شخص ثالث خسارات را پرداخت کرده است لذا حق مراجعه به شما را ندارد.