آیا من خودم از اون ۱۵۰ تا سکه سهم میبرم یا نه؟

پرسیده شده
۴ پاسخ ۲۵۰ #08900922

با سلام، من توو دوران نامزدی همسرم از بابت مهریه ازم شکایت کرد مهریه هم ۳۰۰ تا سکه بوده، بعدش خانمم تصادف کرد و فوت شدن و دادگاه رای داده به اینکه چون باکره بوده ۱۵۰ سکه محکوم شدم، سوالم اینه که آیا طبق گواهی حصر وراثت که نوشته ۱/۲ کل اموال مال من هست آیا من خودم از اون ۱۵۰ تا سکه سهم میبرم یا نه؟؟ یعنی من باید ۷۵ سکه پرداخت کنم یا همه ۱۵۰ تارو؟؟؟ اگه نصف مهریه به من میرسه طبق کدوم قانون هستش، چون قاضی پرونده قبول نمیکنه و میگه مهریه فقط مال پدر و مادر دختر هستش در صورتی که بعضی از قضات میگن که نه تو خودت هم سهم میبری از مهریه، خیلی ممنون از لطفتون

مشاوره حقوقی مهریه
۴ پاسخ برای این سوال ثبت شده

ازمهریه ارث می برید . با فوت زن کلیه حقوق و مطالبات او به ورثه وی میرسد که از جمله حقوق زن مهریه اوست که اگر در زمان حیات او از شوهر نگرفته باشد این حق به ورثه اش می رسد از این رو پدر و مادر زن از مهریه وی ارث برده و برای محاسبه مهریه سهم شوهر از مبلغ مهریه کسر و مطابق سهم الارث پدر و مادر به آنها داده خواهد شد.

سلام دوران نامزدی مهریه به کسی تعلق نمیگیرد چون نامزدی عقد جایز و با فوت منفسخ میشود...بر اساس قواعد حقوقی زن و شوهر از همدیگر ارث میبرند اگر عقد نکاح دایم جاری شده باشه ...مواد ۹۴۰به بعد قانون مدنی و مواد دیگر ..مهریه ارث هست وبه شما تعلق میگیرد چون هم طلبکاری و هم بدهکار مالکیت فی الذمه رخ میدهد

سلام
در مبحث سقوط تعهدات اگر مدیون مورث داین شود به میزانی که ارث می برد تعهدات و الزامات اش مثلا در مورد شما پرداخت مهریه ساقط می شود .

شما از دیه خانم ارث می بری انهم در صورتی که از هم جدا نشده باشید اما در خصوص مهریه فقط به پدر و مادر خانم تعلق می گیرد