اخیرا یکی از همسایگان فهمیده که زمین ما ۵۰۰۰ متر زیادتر هستش، چه کنیم؟

پرسیده شده
۲ پاسخ ۲۵۰ #08543196

با سلام و احترام - ما یک زمین باغی نثقی از پدرمان به ما به ارث رسیده که درنثق آن ۳۰ هزار متر زمین ذکر شده و تحت تصرف پدر بوده و بعد از فوت ایشان حدود ۲۰ سال هم در تصرف من و برادرانم می باشد ، ما ده سال پیش با دوربین نقشه برداری کردیم و متراژ زمین ۳۵۰۰۰ متر بوده و اخیرا هم دوباره نقشه برداری کردیم باز هم ۳۵۰۰۰ هزار متر می باشد یعنی ما ۵۰۰۰ متر اضافه داریم. اخیرا یکی از همسایگان فهمیده که زمین ما ۵۰۰۰ متر زیادتر هستش ادعا میکند که زمین من هم توی زمینهای شماست و مدرکی ندارد و همش میگوید نقشه شما با نثق نمی خواند ، پس زمین من هم همینجاست ، در حالیکه ۲۰ سال زمین تحت تصرف ما هستش و ما در آن کشاورزی و باغداری انجام می دهیم و این اقا هم توی این ۲۰ سال یکبار نیامده جلوی ما رو بگیره بابت کارهای که توی زمین انجام می دهیم ، در ایام قدیم متراژ زمین حدودی در نثق قید میشد و دوربین و ابزار الات امروزی وجود نداشت چون ما الان از دوربین استفاده کردیم متراژ دقیق آن بیرون آمده ، به نظر شماما با آن همسایه چیکار کنیم ؟

مشاوره حقوقی ملکی
۲ پاسخ برای این سوال ثبت شده

مالکیت زمین برای شما طبق نسق و همچنینgpsمحرز می باشد و کسی که مدعی این قضیه هست که اراضی وی هم جزو اراضی شماست بلثاید دلیل و مدرک مستند در ان زمینه اقامه نماید

دوست عزیز باسلام
حق نسق ایجاد شده به واسطه کشت زراعی و باغی، محفوظ است و همخوان نبودن سند نسق و تصرفات فعلی نمی تواند حق شما را از بین ببرد و همسایه برای اثبات مالکیتش باید سند بیاورد. شما می توانید باتوجه به باز شدن مجرای ثبتی زمین های نسقی، نسبت به تقاضای ثبت آن به اداره ثبت محل خود اقدام نمایید و در آگهی های نوبتی اگر شخصی متعرض و معترض می باشد باید با اقامه دلیل و سند نسبت به مالکیت شما ادعای تصرف غیرقانوی نماید. به نظر تصرف شما ایجاد حق مالکیت کرده است با عنایت به فلسفه قانون اصلاحات ارضی و قانون مرتبط در سال ۱۳۵۹.
امیدوامر پاسخ من راهگشا باشد
ایام به کام