وجود دو سند برای زمین به صورت با حدود، بدون حدود مشاع

پرسیده شده
۸ پاسخ ۷۴ #08414502

سلام وقت بخیر، پدربزرگم قبل از فوتش تمام زمین‌هایی که به اسمش بود به نام پدرم و ۳ تا عموم در دفترخانه به صورت خرید و فروش و سند قطعی غیرمنقول به نامشان ثبت‌نام کرد بدون مشخص کردن حدودات زمین (مشاع). سال بعد برای اطمینان، پدربزرگم برای پدرم دوباره همین زمین یک سند بنگاه به همراه اقرارنامه دفترخانه و این بار به صورت خرید و فروش و مبلغ هم طی یک فقره چک برداشت کرده و با مشخص کردن حدودات برایش ثبت کرد. الان برای پدرم کدام سند معتبره و دیگر عموم‌هام نمی‌توانند به آن کاری داشته باشند؟

مشاوره حقوقی ملکی
۸ پاسخ برای این سوال ثبت شده

با درود
پدر بزرگ شما اموال خود را به صورت مشاعی ظاهرا در قالب عقد بیع به فرزندان خودش به طور رسمی منتقل کرده که در این حالت بعد از انتقال پدر بزرگ هیچ مالکیتی نداشته تا بتواند تغییراتی در انتقالات خود انجام دهد مگر اینکه ثابت کنید انتقالات اولیه از جانب پدر بزرگ در قالب هبه ( یا همان بخشش ) بوده اما بعدا از هبه رجوع کردند و به این صورت انتقال دوم صحیح قلمداد شود .

سلام
علیرغم ابهام در سوال شما ، اما ظاهرا انتقال مشاعی اول رسمی بوده و انتقال دوم صرف اقرارنامه رسمی صورت گرفته و در هر حال انتقال اول معتبر تر است چون در هنگام دومی ایشان مالک نبوده اند.

سلام
چنانچه پدربزرگ شما قبل از فوت نسبت به اموال اقدام به تنظیم وصیت نامه می‌نمود و سپس در تاریخی دیگر وصیت‌نامه‌ای جدید تنظیم می‌شد می‌توان گفت که وصیت‌نامه دوم به عنوان آخرین اراده متوفی اعتبار دارد؛ اما اقدام انجام شده توسط پدربزرگ شما وصیت نبوده، بلکه انتقال قطعی در زمان حیات محسوب می‌شود. بعد از انتقال اول دیگر مالک اموال نبوده است تا بتواند با اقدامی مجدد نسبت به اموال تصمیم بگیرد فلذا مبایعه نامه دوم باطل و بلاثر است.

سلام
سند دوم به عنوان اراده آخری طرفین معتبر هست .

با سلام دفعه دوم پدربزرگتان مالک نبوده تا بتواند ملک را انتقال دهد زیرا قبلا همان ملک را بصورت مشاع به فرزندانش انتقال داده بود.

سلام سند رسمی اولی که به صورت مشاعی تنظیم شده است معتبر است.

سلام ، سند رسمی اولی که به صورت مشاعی تنظیم گردیده قابل استناد است.